Seuraa tätä: Suomen keihäsmiehellä omintakeinen tyyli

Kaiken arvokisatasolla nähnyt Lassi Etelätalo odottaa pian alkavasta keihään olympiafinaalista hirmutasoista. Pariisin Stade de Francen alustaa hän kuvaili nopeaksi – niille, joille siitä on hyötyä.

Etelätalo selvitti tiensä torstai-illan loppukilpailuun viimeisenä eli 12. miehenä tuloksella 82,91. Suomalaisista mukana ovat myös Toni Keränen (karsinnassa 85,27) ja Oliver Helander (83,81).

Karsinta oli hirmutasoinen, kun peräti kahdeksan miestä viskasi keihään yli 85 metriin. Pisimmän kaaren heitti Budapestin MM-voittaja, Intian Neeraj Chopsa, 89,34.

– Ei ole mikään ihme, jos kaikki mitalistit heittäisi 90 metriä. Se ei yllättäisi tuon perusteella, Etelätalo totesi karsinnan jälkeen.

Pariisin alustaa on kuvailtu erittäin nopeaksi sekä juoksuradoilla että heittopaikalla. Etelätalo vitsaili asiasta kysyttäessä.

– Kyllä se minullekin kelpaa. Se on nopea, pääsee vanhoilla jaloillakin vähän liikkeelle, 36-vuotias Etelätalo letkautti.

Toni Keränen joutui siirtämään askelmerkkiä kaksi kertaa taaksepäin, koska vauhti pääsi joka kerta yllättämään suomalaisen. Etelätalolla ei ollut samaa ongelmaa.

– Minulla ei ole askelmerkkiä, niin en osaa siihen sanoa. Voin kuvitella kyllä, että jos juoksu kulkee hyvin, niin sitten se kannattaa ottaa.

Miten Etelätalo sitten sovittaa askeleensa heittoviivalle, jos hänellä ei ole askelmerkkiä?

– Näen sen V:n tai sen kahdeksan metrin pisteen siinä. Sen avulla siitä tulee semmoinen rytmityksen aloitus, hän tarkensi.

Miesten keihäänheiton finaali käynnistyy kello 21.25 Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat