Donald Trump todettiin syylliseksi seksuaaliseen hyväksikäyttöön sovituskopissa

Yhdysvaltain entinen presidentti Donald Trump, 76, on todettu syylliseksi toimittaja-kirjailija E. Jean Carrollin seksuaaliseen hyväksikäyttöön. 

Valamiehistö totesi tiistai-iltana siviilioikeudenkäynnissä Trumpin syyllistyneen vuonna 1996 Carrollin seksuaaliseen hyväksikäyttöön tavaratalon sovituskopissa. Asiasta kertoo muun muassa uutistoimisto Reuters.

Oikeudenkäynnissä käytiin läpi Manhattanilla Bergdorf Goodman -tavaratalon sovituskopissa tapahtunutta tilannetta Trumpin ja Carrollin välillä. Carroll, 79, syytti kanteessaan Trumpia raiskauksesta, mutta valamiehistö hylkäsi nämä syytteet.

Päätöstä pohdittiin oikeudessa noin kolmen tunnin ajan. Valamiehistön oli päätettävä, syyllistyikö Trump raiskaukseen, käyttikö hän Carrollia seksuaalisesti hyväkseen vai syyllistyikö hän muunlaiseen luvattomaan kosketteluun.

Yhdeksänhenkinen valamiehistö päätti myös, että Trumpin tulee maksaa Carrollille yhteensä viiden miljoonan dollarin korvaukset. Trumpin katsottiin syyllistyneen myös kunnianloukkaukseen.

Trump kiistää syytökset

Trump on kiistänyt syytökset seksuaalisesta väkivallasta. Hänen asianajajiensa mukaan Carroll keksi syytökset "rahan, poliittisten syiden ja statuksen" takia. Trump antoi todistajanlausunnon mutta ei todistanut oikeudenkäynnissä.

Viime vuonna Trump julkaisi omalla sosiaalisen median alustallaan Truth Socialissa päivityksen, jossa hän puhui Carrollista huijarina. Tämä poiki kunnianloukkaussyytteen entistä presidenttiä kohtaan.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Trumpille on tullut oikeudellisia seuraamuksia seksuaalisesta väärinkäytöksestä, vaikka toistakymmentä naista on esittänyt syytöksiä häntä kohtaan.

Trumpia, 76, vastaan on käynnissä useita muitakin oikeusjuttuja. Hänelle luettiin viime kuussa rikossyytteet yritystietojen väärentämisestä liittyen pornotähti Stormy Danielsille ennen vuoden 2016 presidentinvaaleja maksettuihin "hyssyttelyrahoihin."

Trump pyrkii republikaanien presidenttiehdokkaaksi ensi vuoden vaaleihin ja häntä pidetään esivaalien ennakkosuosikkina.

Lue myös:

    Uusimmat