Donald Trumpin salamurhayrityksestä epäilty kahleissa tuomarin eteen – syytteet julki

Donald Trumpin mahdollisesta salamurhasta epäilty tuotiin oikeuden eteen.

Yhdysvaltain entisen presidentin Donald Trumpin mahdollisesta salamurhayrityksestä kiinni otettu 58-vuotias Havaijilta kotoisin oleva Ryan Wesley Routh tuotiin liittovaltion oikeuden kuultavaksi Floridassa maanantaina 16. syyskuuta, uutisoi muun muassa CNN.

Syyttäjien mukaan Routhia epäillään kahdesta ampuma-aserikoksesta ja Routhille vaaditaan pidettäväksi telkien takana muun muassa pakenemisvaaraan vuoksi. Syyte nostettiin aseen laittomasta hallussapidosta rikoksesta tuomittuna henkilönä. Toinen syyte nostettiin siitä, että Routhilla sanotaan olleen hallussaan ase, jonka sarjanumero oli hävitetty.

CNN:n mukaan Routhia vastaan saatetaan nostaa lisää syytteitä.

Uutiskanavan mukaan Routh saapui tuomarin eteen harmaissa vankilahaalareissa ja hänen kätensä ja jalkansa olivat kahlittu.

Ex-presidentin ja republikaanien presidenttiehdokas Donald Trumpin epäilty salamurhayritys tapahtui eilen Floridassa Trumpin omistamalla West Palm Beach -golfklubilla, jossa Trump oli pelaamassa.

Routh pidätettiin, kun viranomaiset saivat hänet kiinni moottoritiellä ampumavälikohtauksen jälkeen.

Reuters kertoo, että matkapuhelintietojen mukaan Routh oli golfkentän läheisyydessä yli 11 tuntia ennen kuin viranomaiset havaitsivat hänet.

Routh on tuomittu aiemmin useista rikoksista, muun muassa konekiväärin hallussapidosta.

Vangitsemisoikeudenkäynti on määrätty pidettäväksi 23. syyskuuta.

Juttua päivitetty tiedoilla matkapuhelinpaikannuksesta kello 20.26.

Lue myös:

    Uusimmat