Trumpin salamurhayrityksestä epäillyn isä: Mitä helvettiä on meneillään?

Trumpin salamurhasta epäilty Thomas Matthew Crooks oli rekisteröitynyt mediatietojen mukaan republikaanipuolueeseen, mutta lahjoitti pienen summan rahaa demokraattipuolueeseen kuuluvalle taholle vuonna 2021, kertoo CNN.

Thomas Matthew Crooks asui Pittsburghin esikaupunkialueella Bethel Parkissa.

Paikka sijaitsee noin 35 mailia eli noin 56 kilometriä etelään paikasta, jossa Trumpin kampanjatilaisuus järjestettiin ja jossa hänen epäillään ampuneen sekä entistä presidenttiä ja haavoittaneen kolmea tilaisuuteen osallistujaa, joista yksi kuoli vammoihinsa.

CNN kertoo Crooksin valmistuneen Bethel Parkin lukiosta vuonna 2022. Tämän kerrotaan selvinneen koulun valmistujaisvideosta. Reutersin mukaan Crooksille myönnettiin 500 dollarin stipendi matematiikasta ja tieteistä.

Pennsylvanian äänestäjätietokannan tietojen mukaan Crooks oli rekisteröitynyt äänestäjäksi republikaanina. Tietokannasta löytyi osuma, joka vastasi hänen nimeään, ikäänsä ja Bethel Parkin osoitetta, jota lainvalvontaviranomaiset tutkivat lauantai-iltana. Nämä tiedot on yhdistetty Crooksiin.

Tämän vuoden presidentinvaalit olisivat olleet ensimmäiset, joissa hän olisi ollut tarpeeksi vanha äänestämään.

Liittovaltion vaalikomission tietojen mukaan lahjoittaja nimeltä Thomas Crooks, jolla on sama osoite, lahjoitti tammikuussa 2021 15 dollaria demokraattipuolueeseen liittyvälle poliittiselle toimintakomitealle nimeltä Progressive Turnout Project.

Kun CNN tavoitti Crooksin isän, Matthew Crooksin, myöhään lauantai-iltana, hän sanoi yrittävänsä selvittää "mitä helvettiä on meneillään", mutta odottavansa, kunnes puhuu lainvalvontaviranomaisten kanssa, ennen kuin puhuisi pojastaan.

Ammuskelu tapahtui katolta

Viranomaisten mukaan Crooks ampui Trumpia lähistöllä olevan rakennuksen katolta tilaisuuden turva-alueen ulkopuolelta.

OMA Trump amupuminen 14072024
Ampumapaikan ja Trumpin lavan välimatka on CNN:n mukaan 120-150 metriä. (Kuva: Google Earth)

– Hänellä ei ollut henkilöllisyystodistusta mukanaan, joten agenttien piti tutkia hänen DNA ja saada biometrinen vahvistus, kertoi Kevin Rojek, FBI:n Pittsburghin kenttätoimiston vastuussa oleva erikoisagentti, sanoi lauantai-iltana pidetyssä lehdistötilaisuudessa ennen Crooksin nimen julkistamista.

Yksi tilaisuuden osallistuja kuoli ja kaksi muuta loukkaantui vakavasti.

Juttuun lisätty karttakuva ampumapaikalta klo 12.05.

Lue myös:

    Uusimmat