Bodareille dopingaineita salakuljettaneille vuosien vankeustuomiot

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi henkilöä vankeuteen laajassa dopingaineiden maahantuontia ja myyntiä koskevassa jutussa.

Tuomitut olivat hakeneet dopingaineita autolla Romaniasta, Latviasta ja Virosta useita eri kertoja. Tulli takavarikoi viimeisen tuontierän 27.2.2011. Muut erät on myyty ja levitetty edelleen Suomessa.  

Lisäksi Moldovasta oli tilattu Suomeen doping- ja lääkeaineita kuriiripostin kautta. Viimeinen erä takavarikoitiin tullin toimesta 1.3.2011.

Aineet päätyneet bodareille

Suurin osa aineista on ollut testosteronia ja anabolisia steroideja. Käräjäoikeuden tiedotteen mukaan aineet ovat päätyneet eri kuntosaleille bodausta harrastavien henkilöiden käyttöön.

Jutussa asiantuntijana kuullun, Suomen antidopingtoimikunnan puheenjohtaja Timo Seppälän antaman lausunnon mukaan aineet olisivat riittäneet väärinkäytössä yhteensä noin 950 vuotta ja noin 3 350 käyttöjaksoa. Yksi käyttöjakso on oikeuskäytännön mukaan neljän kuukauden aika, jolloin käytetään dopingaineita kahden kuukauden ajan kuurina, mitä seuraa kahden kuukauden lepojakso.

Jutun päätekijä, Hanna-Mari Keränen tuomittiin 16 törkeästä dopingrikoksesta, dopingrikoksesta ja 7 salakuljetuksesta neljän vuoden vankeuteen.

Toinen päätekijä sai dopingrikoksista, salakuljetuksista ja huumausaineen käyttörikoksesta 3 vuoden ja 8 kuukauden vankeustuomion. 

Viisi muuta tekijä tuomittiin ehdollisiin vankeusrangaistuksiin. 

Käräjäoikeus hylkäsi syytteet kahden vastaajan osalta.

Kaksi jutun päätekijää velvoitettiin korvaamaan valtiolle rikoshyötynä saadut reilut 116 000 euroa.

27.2.2014 klo 15.53: Kolmen henkilön kohdalla ehdottomat tuomiot muutettu ehdollisiksi.  

Lue myös:

    Uusimmat