Ohjeisiin aseiden säilyttämisestä eduskunnassa tulee tarkennuksia

Perussuomalaiset erotti Timo Vornasen eduskuntaryhmästä 16:28
Perussuomalaiset erotti Timo Vornasen eduskuntaryhmästä – katso tiedotustilaisuus

Eduskunnan kansliatoimikunta aikoo tarkentaa aseiden säilyttämistä eduskunnassa koskevia ohjeita. Asiasta keskusteltiin kokouksessa tänään torstaina.

– Tämä ohje pidetään voimassa, mutta sitä tullaan tarkentamaan ja täsmentämään, eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari sanoi STT:lle.

Hänen mukaansa asiaa aletaan nyt valmistella ja aiheesta käydään keskusteluja myös Helsingin poliisilaitoksen kanssa. Tämän jälkeen kansliatoimikunta päättänee asiasta.

Ei tulossa suuria muutoksia

Pelttarin mukaan ohjeen peruslinjaan ei ole kuitenkaan tulossa suuria muutoksia.

– Hyväksyttyjä tarkoituksia varten tänne saa tuoda aseita, mutta ne aseet on viipymättä toimitettava tänne turvaosaston hallinnoimaan säilytykseen. Muualle eduskuntaan ei aseita saa tuoda.

Ohjeen tarkoituksena on ollut mahdollistaa ennen kaikkea metsästykseen käytettävien aseiden säilyttäminen eduskunnassa. Pelttarin mukaan asiasta esitettiin kansliatoimikunnassa eriäviäkin näkemyksiä.

– Kyllä näitä erilaisiakin mielipiteitä tuotiin esiin. Myöskin sellaisia mielipiteitä, että tämä ohje täytyisi kumota. Mutta keskustelussa päädyttiin siihen, että ohje pidetään voimassa ja sitä täsmennetään. Tämä oli yhteinen johtopäätös.

Pelttarin mukaan kansliatoimikunnassa keskusteltiin myös laajemmin eduskunnan turvallisuudesta. Peruslinjaan, eli esimerkiksi turvatarkastusten laajuuteen, ei esitetty muutoksia.

Lue myös:

    Uusimmat