Kunnallispolitiikassa toiminut kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski pyrkii eduskuntaan keskustan ehdokkaana. Liski haluaa keventää etenkin rakentamisen kustannuksia.
Televisiostakin tuttu kiinteistönvälittäjä Kaisa Liski, 50, pyrkii eduskuntaan vuoden 2019 vaaleissa. Liski paljasti asian SuomiAreenan paneelikeskustelussa, joka käsitteli kiertotaloutta.
– Olen kypsytellyt ajatusta varmaan sellaiset kahdeksan vuotta. Olen koomisesti sanonut, että kaverit pyysivät asettumaan ehdolle ja nyt suostuin. Olen menossa esittämään kysymyksiä kavereideni puolesta, Liski nauraa MTV.fin haastattelussa.
Liskin sydäntä lähellä on etenkin rakentaminen. Siitä hän haluaa tehdä mutkattomampaa. Hän haluaisi poistaa myös varainsiirtoveron etenkin ensiasuntojen ostajalta, mieluusti myös kaikilta muilta.
Liski uskoo, että kun rakentamiseen liittyvä lainsäädäntö tiukkenee, se heijastuu kustannuksiin. Suomen rakennustarkastajia Liski kuvailee maailman vaativimmiksi.
– Tiedän tasan tarkkaan, miten järjestelmät ja lupaprosessit toimivat, ja mistä ne muodostuvat ja miksi. Mutta onko niiden pakko olla noin sairaan tiukkoja! Liski parahtaa.
Liski peräänkuuluttaa myös järkevämpää ja sujuvampaa kaavoittamista, joka helpottaisi rakentamista ja edelleen toisi kuluttajille edullisempia asioita.
– En ymmärrä, mikä tässä on niin vaikeaa. Minulla on niin jäätävä polte päästä tekemään tätä, siinä hurahtaisi neljä vuotta siivillä, eikä edes riittäisi.
Pitkäjänteinen luonne
Mittavan uran kiinteistö- ja rakennusbisneksessä tehnyt Liski uskoo, että hänen vahvuutensa vaaleissa on paitsi ammattitaidossa myös luonteessa.
– Kun minulla on asia, jonka koen tärkeäksi, en luovuta kauhean helposti. Myös pitkäjänteisyyteni on kehittynyt. Viisikymppisenä en ole enää jääräpää, jonka olisi pakko mennä harmaan kiven läpi, jos kiven voi kiertää, Liski kuvailee.
– Verbaliikka, osaaminen ja ammattitaito toki helpottavat tekemistä, hän hymähtää.
Helteinen kesä kului Liskin osalta työn touhussa. Pienen hengähdystauon puurtamiseen toi matka Pariisin Disneylandiin yhdessä esikouluikäisen pojan kanssa.
– Minulla on hyviä ja sitoutuneita ihmisiä töissä. Heidän täytyy saada lomailla ja siksi olen itse töissä. Toki poika on saanut myös lomailla, mutta kyllä hän pikkuisen joutui roikkumaan äidin mukana töissä, Liski hymyilee.
– On se välillä hauskaakin. Esimerkiksi järvi- tai merenrantakohteiden esittelyn jälkeen olemme saattaneet mennä laiturille jäätelölle ja nauttimaan kesästä. Ei se ole ollenkaan paha.