Elina Lampela pettyi rankasti

Seiväshyppääjä Elina Lampela lähti Pariisin olympialaisten loppukilpailuun rikkomaan omaa ennätystään, mutta matka loppui kesken jo ensimmäisen korotuksen jälkeen.

Lampela ylitti avauskorkeuden 440 ensimmäisellään, mutta sen jälkeen rimaa nostettiin 20 sentillä 460:een. Siitä oululainen pudotti kolmesti. Sijoitukseksi jäi jaettu 14:s sija.

Lampelan toukokuussa tekemä oma ennätys on 463. Sen hän oli valmistautunut ylittämään jo karsinnassa, mutta tuolloin finaaliin riitti 455:n ylitys. Finaalissa 460 muodostui liian kovaksi esteeksi.

– Joo, kyllä minä olen pettynyt. Kyllä minusta tuntui, että tänään olisi kulkenut. Apua… Lampela sai sanottua ennen kuin pettymys tuli itkuna ulos.

Kahden ensimmäisen suorituksensa välissä Lampela joutui odottelemaan peräti 40 minuuttia, kun 19 hyppääjän finaalia katkoivat toistuvat palkintojenjaot. Tästä Lampela ei kertonut häiriintyneensä millään tavalla.

Odottelun jälkeen seuraava korkeus oli kuitenkin liian kova pala. Hän vaihtoi tässä vaiheessa jäykempään seipääseen, jota hän ei vielä ehtinyt karsinnassa kokeilla.

– Olin asennoitunut siihen, että eivät nuo korotukset tuntuneet minusta pahalta. Tosin en ole hypännyt tuota korkeammalta kuin kerran elämässä, joten siinä mielessä…

– Korkea aloituskorkeus, ja olihan tämä aika reilu korotus, mutta kyllä minä ajattelin, että tänään on hyvä päivä. Se oli sitten vähän liikaa. Kisa lähti ihan hyvin käyntiin, ja verkka meni hyvin. Tuntui ihan hyvältä.

Wilma Murto ylitti 470:n ensimmäisellään, mutta pudotti 480:sta kolmesti. Hän oli finaalin kuudes.

Lue myös:

    Uusimmat