Seiväskisassa sokkiputoaminen – Elina Lampela häkeltyi tiedosta: "Ehdoton mitalisuosikki"

Naisten seiväshyppykarsinnasta loppukilpailuun eteni peräti 20 hyppääjää, mutta heidän joukossaan ei ollut Britannian Molly Cauderya. Mitalisuosikki pudotti kolmesti jo aloituskorkeudestaan.

Caudery oli maanantain karsinnassa ainoa, joka jätti hyppäämättä ratkaisevaksi muodostuneesta korkeudesta 440. Seuraava rimankorkeus, 455, oli kuitenkin hänelle liikaa.

Britin putoamisesta tekee vielä dramaattisemman se, että finaaliin riitti lopulta 440:n ylitys ensimmäisellä. Seuraavasta korkeudesta pääsi yli vain yhdeksän hyppääjää, joiden joukossa olivat Suomen Wilma Murto ja Elina Lampela.

Näiden jälkeen seuraavat yhdeksän hyppääjää ylittivät 440 ensimmäisellään, mutta pudottivat 455:n kolmesti. Näin ollen loppukilpailuun pääsi tavallisen 12 urheilijan sijaan peräti 20.

Elina Lampela oli häkeltynyt Cauderyn kohtalosta.

– Eikö hän päässyt? Ai hän aloitti 455:stä? Luulin, että hän meni 440. Okei. No joo, aika yllättävää, Lampela kommentoi.

– Se on mielenkiintoinen, koska ajattelin, että hän on ehdoton mitalisuosikki, hän totesi saatuaan lisätietoa suomalaismedialta.

Caudery hyppäsi kesäkuussa uuden Britannian ennätyksen 492. Hän oli viime vuoden MM-kisojen viides ja tämän vuoden kesäkuun EM-kisojen pronssimitalisti sekä hallitseva hallikisojen maailmanmestari.

Lampela pudotti itse kerran korkeudesta 440, mutta meni perään yli 455:stä ensimmäisellään. Kaikki näyttää hänen kohdallaan hyvältä finaalia ajatellen.

– Vähän yllätyin, että kuinka vaisuksi taso jäi. Olen ihan tyytyväinen omiin suorituksiini, Lampela tiivisti.

– Vaikka tuli pudotus, niin en jäänyt sitä liikaa miettimään. Unohtaa sen ja keskittyy seuraavaan hyppyyn. Aika sellaista varmaa tekemistä. Ei ollut limboja tai sellaista verkassakaan. Olin ihan tyytyväinen, että sain hyppyjä tehtyä.

Juttua päivitetty klo 16.20: Cauderyn ulkoratojen kauden paras on kesäkuussa syntynyt 492, ei 484.

 

Lue myös:

    Uusimmat