Suomessa vedettiin viime vuonna elintarvikkeita pois markkinoilta 131 kertaa, kerrotaan Elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta. Neljännes takaisinvedoista tehtiin mikrobiologisten syiden vuoksi.
Esimerkiksi salmonellaa löytyi neljästä ulkomailta tuodusta lihasta ja neljästä tuodusta maustekasvista. Suurin osa mikrobiologisista virheistä oli laatuvirheitä, joihin ei liittynyt merkittävää terveysriskiä.
Elintarvikkeeseen haitallista hajua tai makua luovuttavia aineita tai vierasesineitä todettiin 23 tapauksessa, yli kaksi kertaa enemmän kuin edellisvuonna. Muun muassa kiinalaisista ja itäeurooppalaisista aterimista ja astioista löydettiin määräysten vastaisia aineita.
Myös EU:n hälytysjärjestelmän kautta ilmoitettiin entistä useammin elintarvikkeista löytyneistä muovi- tai metallipaloista.