Elokapina kommentoi Eduskuntatalon töhryjä: "Harmi, että niihin saumoihin jäi vähän maalia"

Ympäristöliike Elokapina on kommentoinut viestipalvelu X:ssä Eduskuntatalon töhryjä ja sitä, että niitä ei ole saatu pestyksi pois.

– Harmi, että niihin saumoihin jäi vähän maalia, Elokapina kirjoitti X:ssä aihetunnisteella "suhteellisuudentaju" höystettynä.

Elokapinan ja ruotsalaisen Återställ Våtmarkerin aktivistit sotkivat Eduskuntatalon julkisivun punaisella maalilla syyskuun lopulla vastalauseena turpeen nostolle. Poliisi on kertonut tutkivansa tapausta törkeänä vahingontekona.

Saumauksia jouduttaneen uusimaan

Eduskuntatalon julkisivun saumauksia jouduttaneen uusimaan, kertoi eduskunnan viestintä aiemmin tällä viikolla. Väriainetta on imeytynyt saumoihin paljon ja niin syvälle, ettei sitä saada puhdistamalla kokonaan poistetuksi.

Eduskunnan kiinteistöpäällikkö Sari Turunen kertoi STT:lle, että maanantaina alkaneet julkisivun puhdistustyöt päättyivät keskiviikkona aamupäivällä.

Punainen väri saatiin pois julkisivun graniitista, mutta saumoihin imeytynyttä väriainetta nousee koko ajan esiin sauman pintaan.

Päätös värin vaurioittamien saumojen uusimisesta tehdään myöhemmin, ja työn toteutus siirtyy ensi kevääseen.

Turunen arvioi aiemmin tällä viikolla STT:lle, että julkisivun puhdistus maksaisi noin 15 000 euroa. Arviossa ei kuitenkaan ollut mukana saumausten uusimista.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat