Elokapinan mielenosoitus Helsingissä on päättynyt – liikenne kulkee jälleen

Perheenäiti on valmis menemään putkaan ilmastohädän vuoksi 1:29
Lue myös: Perheenäiti on valmis menemään putkaan ilmastohädän vuoksi

Helsingin keskustassa eilen alkanut ympäristöliike Elokapinan mielenosoitus on päättynyt, ja liikenne kulkee paikalla normaalisti, kertoo Helsingin poliisi.

Poliisin arvion mukaan noin viisikymmentä ihmistä yöpyi paikalla makuupusseissa. Osa mielenosoittajista oli pyrkinyt pystyttämään telttoja vastoin annettuja ohjeita, minkä vuoksi 27 telttaa takavarikoitiin, poliisista kerrottiin aamulla.

Helsingin poliisin mukaan väkimäärä ei lisääntynyt mielenosoituksessa yön jälkeen, vaan aamupäivä oli rauhallinen.

Järjestö ilmoitti aiemmin mielenosoituksen jatkuvan tänään yhteen saakka. Poliisi tiedotti hieman ennen kello yhtä antaneensa järjestölle luvan mielenilmauksen päättävälle kulkueelle Pohjoisesplanadia pitkin Esplanadin puistoon.

Paikalla eilen tuhatkunta mielenosoittajaa

Poliisi arvioi eilen, että Pohjoisesplanadilla Elokapinan mielenosoituksessa oli vielä illansuussa paikalla tuhatkunta ihmistä. Elokapinan oman arvion mukaan puoli yhdentoista jälkeen illalla paikalla oli edelleen noin 200–400 mielenosoittajaa.

Mielenosoitus on sujunut rauhanomaisesti. Poliisi ei ole tehnyt mielenosoituksessa kiinniottoja, eikä ohikulkijoiden kanssa ole ilmennyt konflikteja.

Tiesulku aloitti Elokapinan Myrskyvaroitus-kampanjan, jonka tavoitteena on kasvaa Suomen historian suurimmaksi kansalaistottelemattomuuskampanjaksi, Elokapina kertoo. Myrskyvaroitus-kampanjan on suunniteltu sisältävän useita mielenosoituksia kesäkuun aikana. Mielenosoituksia on tiedossa ainakin 11., 25., 28. ja 30. kesäkuuta.

Kampanjan keskeisenä vaatimuksena on saada hallitus lakkauttamaan ympäristölle ja ilmastolle haitalliset tuet.

Juttu päivitetty kauttaaltaan klo 14.04

Lue myös:

    Uusimmat