Elon Musk myöntää tehneensä monia virheitä Twitterin omistajana – Yhdysvaltojen yleisradioyhtiö hylkää palvelun

BBC:n haastattelussa Musk myönsi tehneensä "useita virheitä" puolen vuoden aikana ja sanoi tämän ajan olleen "stressaavaa".

Yhdysvaltojen yleisradioyhtiö NPR kertoi keskiviikkona, että se jättää Twitterin kiisteltyään somealustan kanssa.

NPR:stä tuli näin ollen ensimmäinen suuri uutismedia, joka on jättänyt Twitterin miljardööri Elon Muskin ostettua alustan viime vuonna.

Kiista Twitterin ja NPR:n välillä sai alkunsa viime viikolla, kun Twitter lisäsi NPR:n tilille merkinnän "valtioon sidoksissa oleva media" – jota on käytetty myös esimerkiksi Kiinan ja Venäjän valtionmedioiden merkitsemiseksi.

NPR on Yhdysvalloissa yleisesti luotettu media, jonka työskentelytapoja tai toimintaympäristöä ei voi verrata viralliseen propagandaan käytettyjen Kiinan tai Venäjän valtionmedioihin.

NPR:n valituksesta Twitter muutti merkinnän "hallinnon rahoittamaksi mediaksi", jollaiseksi myös Britannian yleisradioyhtiö BBC:n Twitter-tili on merkitty, mutta se ei tyydyttänyt radioyhtiötä.

– Alustan toimet heikentävät uskottavuuttamme antamalla virheellisesti ymmärtää, ettemme olisi toimituksellisesti riippumattomia, NPR perusteli lausunnossaan keskiviikkona.

NPR:n toimitusjohtaja John Lansing sanoi NPR:n uutisessa, ettei hän voi sallia radion sisältöjen jaettavan paikassa, joka voisi riskeerata sen uskottavuuden.

NPR on kertonut uutistoimisto AFP:lle, että radioyhtiön toimittajat ja työntekijät voivat itse päättää, pitävätkö he jatkossakin omat Twitter-tilinsä.

Musk myönsi BBC:lle tehneensä "monia virheitä"

Muskin ostettua Twitterin ovat palvelua riivanneet katkokset, irtisanomiset ja mainostajien pakeneminen alustalta moderoinnin puutteen vuoksi.

Keskiviikkona BBC:lle antamassaan haastattelussa Musk myönsi tehneensä "useita virheitä" puolen vuoden aikana ja sanoi tämän ajan olleen "stressaavaa". Musk kertoi myös voivansa vielä muokata NPR:n tilin merkintää muotoon "julkisesti rahoitettu media".

NPR ei kuitenkaan pyörtänyt päätöstään.

– Tällä hetkellä olen menettänyt uskoni päätöksentekoon Twitterissä. Tarvitsen aikaa ymmärtääkseni, voiko Twitteriin enää luottaa, Lansing sanoi.

Kakka-emoji vastauksena toimittajien kyselyille

AFP:n mukaan Musk on jo vuosia osoittanut halveksivansa uutismediaa ja on äskettäin asentanut automaattisen kakka-emojin vastauksena toimittajien sähköpostikyselyihin.

Twitter aiheutti myös paheksuntaa poistamalla maailman arvostetuimpiin kuuluvan New York Times -lehden tililtä sinisen verifiointimerkin, koska lehti ei suostunut maksamaan sen pitämisestä vaadittua maksua.

Huhtikuun lopulla Twitter vaatii maksun kaikilta käyttäjiltä, jotka vahvistettiin aidoiksi sinisellä merkillä yhtiön edellisen omistajan aikana.

Ongelmista huolimatta merkittävää vaihtoehtoa Twitterille ei toistaiseksi ole ilmaantunut.

Viime kuussa Facebookin omistava teknologiayhtiö Meta kuitenkin vahvisti alkavansa kehitellä tekstipäivitysten jakamiseen tarkoitettua alustaa.

Katso myös: Twitterissä alkoi kaaos, kun Musk muutti sinisen vahvistusmerkin kaupalliseksi – trollit ottivat ilon irti: George W. Bush "ikävöi irakilaisten tappamista", lääkeyhtiön osakkeet syöksyivät "ilmaisen insuliinin" tähden

Lue myös:

    Uusimmat