Emil Ruusuvuori joutui taipumaan finaalissa – vastustajalta kehuvyöry suomalaiselle

Emil Ruusuvuori hävisi Hong Kongin ATP-turnauksen finaalin venäläiselle Andrei Rubleville.

Turnauksen ykkössijoitettu Rublev vei ottelun suoraan kahdessa erässä luvuin 6–4, 6–4. Ottelu oli melko tasainen ja molemmat pelaajat antoivat pallolle kyytiä toden teolla. Rublev oli läpi ottelun hienokseltaan niskan päällä ja onnistui murtamaan Ruusuvuoren syötön kahdesti, kertaalleen molemmissa erissä.

– Onnittelut sinulle Andrei. Olet yksi kovimmin harjoittelevista pelaajista, mutta silti yksi mukavimmista kavereista kiertueella. Ansaitset tämän voiton, Ruusuvuori antoi tunnustusta vastustajalleen.

Rusuuvuori hävisi vastustajalleen erityisesti kakkossyöttöjen vertailussa. Suomalainen voitti vain 52% pisteistä, jotka käynnistyivät hänen kakkossyötöllään, kun Rublevin osalta prosentti oli jopa 78. Ruusuvuori teki myös neljä kaksoisvirhettä.

Finaalipaikka ATP-turnauksessa oli maailmanlistan sijalla 69 olevalle suomalaiselle hänen uransa toinen. Rublev sen sijaan saalisti jo uransa 15 turnausvoiton. Rublev on maailmanlistalla peräti sijalla viisi.

Ruusuvuoren ja Rublevin kohtaamiset ovat nyt venäläisen eduksi 3–1.

– Taistelu jatkuu. Onnistuin nujertamaan sinut kertaalleen, mutta tällä kertaa oli sinun vuorosi. Uskon, että tulevaisuudessa saamme vielä monia taisteluita, Ruusuvuori lähetti terverisiä vastustajalleen.

Myös Rublev antoi tunnustusta suomalaiselle.

– Hyvää peliä koko viikon (sinulta). On mahtavaa pelata kanssasi. Olet todella mukava, ja sen lisäksi todella lahjakas pelaaja. Lyöntisi on yksi voimakkaimmista, mitä olen nähnyt tenniksessä. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja ansaitset vielä voittaa monta turnausta, Rublev kehui Ruusuvuorta.

Ruusuvuori tienasi Hong Kongin turnauksen kakkossijastaan noin 53 000 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat