Emma Kimiläiseltä raju purkaus Viaplaylla

McLarenin Oscar Piastri ajoi voittoon formula ykkösten Unkarin GP:ssä. Loppuhetkillä nähtiin tilanne, jossa tallitoveri Lando Norris päästi Piastrin ohi ykköseksi. Emma Kimiläinen ruoti kovin sanakääntein McLarenin päätöstä Viaplayn lähetyksessä.

McLaren nappasi kisassa kaksoisvoiton, mutta sijoitukset ehtivät Piastrin ja Norrisin välillä useamman kerran. Piastri meni alussa Norrisin ohi ja puolestaan viimeisten varikkopysähdyksien kohdalla Norris pääsi ohi. Talli pyysi tämän jälkeen Norrista päästämään Piastri ohi ja lopulta viimeisillä hetkillä Norris päästi australialaisen ohi. Kimiläinen ei ymmärtänyt, miksi McLaren teki näin.

– Mitä sekoilee nyt McLaren? Jos mietitään, että Max Verstappen on tällä hetkellä 76 pistettä Norrisin edellä MM-taistelussa, niin teoriassa ainoa kuljettaja, joka pystyy Verstappenin voittamaan tällä kaudella MM-taistossa on Lando Norris. Minkä takia hänen pisteitä ei maksimoida? Ja toisekseen, hän oli nopeampi kuljettaja, Kimiläinen totesi.

McLarenin päätöksen taustalla oli se, että Piastri oli päässyt lähdössä ohi Norrisista ja oli avauskierroksen jälkeen piikkipaikalla. 

– Oscar Piastri teki virheitä kilpailun edetessä. Niitä teki myöskin talli taktikoinnissaan. He antoivat undercut-edun Norrisille ja hän pystyi hyödyntämään sen. Samalla Piastri vähän luistelee, ajelee pikkasen pihalle ja pöllyttelee kiviä ynnä muita, Kimiläinen summasi.

Kimiläinen nosti myös esille, että Piastri ei pystynyt kisan loppupuolella ottamaan kiinni Norrista, joka oli paljon nopeampi kuljettaja. 

– Ja kun mietitään tätä tilannetta, että vielä tulee tällainen jäätävän mehukas tilanne, kun Max Verstappenilla kuumenee tunteet ja ajaa kolarin ja tipahtaa kolmannelta sijalta viidenneksi. Eli saa vieläkin vähemmän pisteitä. Niin mitä siellä tekee McLaren, vaihtaa sijoituksia ja vähennetään pisteitä Norrisilta, kuljettajalta, joka voisi voittaa MM-taiston. Koska on se kiva, kun Piastri oli kuitenkin ykkösenä ensimmäisen mutkan jälkeen, tuohtunut Kimiläinen sanoi.

Verstappen johtaa Unkarin GP:n jälkeen MM-sarjaa 76 pisteen erolla Lando Norrisiin. Norrisin takana ovat Charles Leclerc, Carlos Sainz ja Oscar Piastri, joilla kaikilla on reilut sata pistettä eroa Verstappeniin. Formula ykkösten seuraava osakilpailu on luvassa on ensi sunnuntaina Belgiassa. Tämän jälkeen on luvassa kesätauko.

 

Lue myös:

    Uusimmat