McLarenin tallipomo jyrähti Norrisin ja Verstappenin kohutilanteesta

McLarenin tallipomo Andrea Stella ei sulattanut Lando Norrisin saamaa viiden sekunnin aikarangaistusta Yhdysvaltain gp:ssä, ja kertoi oman mieleipiteensä tilanteesta Max Verstappenia vastaan.

McLarenin Lando Norris ja Red Bullin Max Verstappen taistelivat kiivasti Austinin gp-kisan kolmannesta sijasta aivan viimeisillä kierroksilla. Norris jahtasi MM-sarjaa johtavaa hollantilaista kuin tuulispää ja pääsi lopulta ohi – tuomarien mielestä väärin konstein.

Norrisin ohitus tapahtui, kun Verstappen ajatti britin pois radalta mutkassa. Norris ei luovuttanut, vaan ajoi radan ulkopuolelta hollantilaisen eteen. Myös Verstappen ajoi tilanteessa ulos radalta. Tuomaristo katsoi, että Norris hyötyi tilanteesta ja määräsi hänelle viden sekunnin rangaistuksen, mikä pudotti hänet lopputuloksissa Verstappenin taakse.

Mclarenin tallipäällikkö Andrea Stella ei hyväksynyt alkuunkaan tuomarien ratkaisua.

– Minun näkemykseni on, että tapa jolla tuomarit puuttuivat kauniiseen moottoriurheiluun oli sopimatonta, koska molemmat autot ajoivat ulos radalta, eli molemmat autot hyötyivät, Stella kritisoi tuomareita Sky Sportsin mukaan.

Verstappen nousi Norrisin rangaistuksen myötä palkintopallille.

– Se on sääli, koska päätös maksoi meille palkintokorokkeen. Pysyimme kilpailussa kärsivällisinä, ja hyväksyimme sen,  kun meidät työnnettiin ulos ensimmäisellä kierroksella ja ensimmäisessä mutkassa, Stella manasi.

MM-sarjan voiton kannalta ratkaisu oli todella merkittävä, sillä Verstappen ja Norris ovat kaksi kärkikuljettajaa. Hollantilainen kasvatti pistejohtonsa Norrisiin 57 pisteeseen, kun jäljellä on vielä viisi kisaa.

– Tällaisesta päätöksestä ei voi valittaa, mutta meidän kantamme on selvä. Tämä on nyt käsitelty, ja siirrymmee seuraavaan kisaan, Stella sanoi.

Ferrari otti kilpailussa kaksoisvoiton. Charles Leclerc ajoi voittoon ja Carlos Sainz toiseksi. Valtteri Bottas oli 17:s.

Lue myös:

    Uusimmat