Lando Norris raivostui Max Verstappenin tempusta – viiltävä kuitti aikasakkojen jälkeen

Lando Norris ei ollut tyytyväinen Max Verstappenin ajamiseen kahden läheltä piti -tilanteen jälkeen Meksikon osakilpailun kisan alkuvaiheessa.

Red Bullin kolminkertaiselle maailmanmestarille määrättiin sunnuntain kisassa kaksi 10 sekunnin rangaistusta, kun hän ei antanut McLarenin brittitähti Norrisille tilaa ja pakotti tämän ajamaan pitkäksi.

– Olin edellä koko mutkan ajan, Norris raivosi tiimiradiossa Expressin mukaan.

– Tämä kaveri on vaarallinen. Tämä on sama kuin viime kerralla. Olen kohta seinässä.

Norris onnistui nousemaan kisan loppupuolella toiseksi, kun ykkössijan vei paalupaikalta lähtenyt Ferrarin Carlos Sainz.

MM-sarjaa johtava Verstappen jäi 20 sekunnin aikasakkojen saattelemana kuudenneksi.

Kisan jälkeen Norris torui Verstappenia, mutta toivoi tämän oppineen läksynsä.

– Kunnioitan Maxia paljon siinä, mitä hän tekee, miten hän kilpailee, kaikissa näissä asioissa. Odotan innolla hyviä taisteluita hänen kanssaan, Norris saneli Sky Sportsille.

– Mutta tämän päivän kaltaiset asiat... se menee jo vähän liian pitkälle. Olisimme kumpikin voineet pudota pois kisasta. En usko, että tuolla tavalla pitäisi ajaa. Tänään mentiin liian pitkälle, ja uskon, että Max tietää sen.

Norrisin mukaan Max Verstappen sai mitä ansaitsi.

– Hän ei koskaan tee kenenkään elämää helpoksi, varsinkaan minun tässä vaiheessa vuotta. Mutta mielestäni tänään ei ollut reilua, puhdasta kilpailua. Ja siksi luulen, että hän sai mitä ansaitsi, Norris lisäsi.

Verstappen vitsikkäänä

Verstappen johtaa MM-sarjaa nyt 47 pisteellä ennen Norrisia, kun kautta on jäljellä enää neljä osakilpailua.

Kysyttäessä kisan jälkeen, olisiko hän tehnyt jotain toisin, Verstappen vitsaili ottavansa juotavaa seuraavalla kerralla kun hän odottaa liikkeellelähtöä varikkopysähdyksellä.

– Tarkoitan, että moottori oli pois päältä 20 sekuntia, joten minulla oli tarpeeksi aikaa, hän lisäsi.

Verstappen sanoi, että 20 sekuntia oli paljon, mutta hän ei aio itkeä sen takia.

– Suurin ongelmani on se, että tänään oli huono päivä kisavauhdin kannalta.

Verstappen ei kuitenkaan takertunut saamiinsa rangaistuksiin. Hänen mielestään ensimmäisen aikasakon aiheuttanut tapahtuma oli enemmänkin kysymysmerkki, kun taas toinen tapaus "on mitä on".

– Se, että pääsin takaisin kuudenneksi, on ihan hyvä, mutta sitten en pystynyt edes taistelemaan edellä olevia Mercedeksiä vastaan. Minulla ei vain ollut pitoa. Auto liukui paljon, en pystynyt jarruttamaan, hän harmitteli.

Lue myös:

    Uusimmat