Englannin päävalmentaja hämmensi erikoisilla kommenteilla

Tulosruutu: Huuhkajat kärsi tappion Englannille – Arttu Hoskonen näki Suomen otteissa merkkejä paremmasta

Englannin jalkapallomaajoukkueen väliaikainen päävalmentaja Lee Carsley oli tyytyväinen joukkojensa palattua voittojen tielle Suomea vastaan sunnuntaina 3–1-numeroin. Ottelun jälkeen Carsley yhä vakuutti, ettei hän ole ajatellut pestiään pidemmälle Kolmen leijonan yhä etsiessä Gareth Southgatelle seuraajaa.

Torstain 1–2-kotitappio Kreikalle pudotti Carsleyn nousussa olleita osakkeita kahdesti peräkkäin EM-finaaliin selvinneen maan tulevaksi luotsiksi. 

Kesällä 2023 Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueen EM-kultaan valmentanut Carsley ehti aiheuttaa Helsingissä pienimuotoisen kohun lausunnoillaan koskien tulevaisuuttaan maajoukkueen käskijänä.

– Tämä työ ansaitsee maailmanluokan valmentajan, joka on voittanut pokaaleja, ja minä olen yhä matkalla siihen, Carsley sanoi ennen Suomen kohtaamista lehdistötilaisuudessa.

Sunnuntai-iltana hän halusi tarkentaa sanomisiaan brittimedialle ja vakuutti yhä olevansa valmis johtamaan Englantia myös vakituisesti. Carsleyn mukaan ydinviesti oli: Englanti ansaitsee huippuvalmentajan.

– Tehtäväkseni annettiin kuusi peliä, ja olen iloinen niistä. Tämä on etuoikeutettu asema. Nautin siitä todella, mutta en nauttinut kahdesta edeltävästä päivästä. En ole tottunut häviämiseen maajoukkueessa, en suhtaudu häviöihin hyvin.

– Ihmiset yrittävät aina laittaa pelimerkit yhdelle puolelle, mutta minä olen keskellä, Carsley filosofoi asemastaan.

Huuhkajia vastaan maalinteossa onnistuneet Jack Grealish ja Declan Rice puhuivat voiton jälkeen Carsleysta lämpimään sävyyn. 

– Tämä on ollut todella raikasta, hän on ollut todella rehellinen, avoin ja käskenyt meidän mennä kentälle pelaamaan vapaudella. Uskon, että kentältä voi aistia meidän nauttivan pelata hänen (Carsley) alaisuudessaan, Rice sanoi.

Kesän EM-joukkueesta rannalle jäänyt Grealish on puhkunut syksyllä vimmaista näytönhalua niin seura- kuin maajoukkueessakin. Sunnuntaina syntyi uran neljäs maajoukkuemaali. Myös osumista kolmas syntyi Carsleyn alaisuudessa.

– Mitä tahansa Englannin päävalmentajan valinnassa tapahtuukin, ihmiset suoltavat negatiivista puhetta, Grealish sanoi.

– Aiemmin ihmiset itkivät kaikkia hyökkääviä pelaajia kentälle, eikä se toiminut (torstaina Kreikkaa vastaan). En ymmärrä sitä puhetta, sellaista voi tapahtua pelissä. Rakastan tulla maajoukkueeseen, Carsleyn kaltaisen huippuvalmentajan alaisuuteen.

Englanti kohtaa viimeisessä Kansojen liigan maajoukkueikkunassa marraskuussa Irlannin ja Kreikan.

Lue myös:

    Uusimmat