Ennätyskehonrakentaja pumppasi ME:n kaikille tutussa liikkeessä – montako toistoa sinä saisit?

Näin punnerrat oikein 1:28
Katso ohjeet tältä videolta – näin teet etunojapunnerruksia oikeaoppisesti.

Maailman lyhyin kehonrakentaja Pratik Mohite on tehnyt etunojapunnerruksissa Guinnessin maailmanennätyksen.

Intialainen Mohite teki kovat 84 etunojapunnerrusta minuutin aikana. Kyseessä on uusi Guinnessin maailmanennätys lyhytkasvuisten luokassa. 

Guinnessilla on erilaisia rajoittuneisuusluokituksia, mukaan lukien lyhytkasvuisuus, joiden myötä ihmisillä on mahdollisuus yrittää ennätyksen tekoa reilusti vertaisiaan vastaan.

Tavan tallaajillekin tutut etunojapunnerrukset on Guinnessin sääntöjen mukaan tehtävä siten, että laskuvaiheessa kyynärpää on vähintään 90 asteen kulmassa ja nousussa käsien on mentävä suoriksi. Vartalon on myös pysyttävä läpi suorituksen suorana.

Yleisen sarjan etunojapunnerrusten maailmanennätyksestä minuutin aikana on paikoin kiistelty. Krunoslav Budiselic on yhtäällä listattu ME-mieheksi 140 toistolla, mutta monilla sivustoilla on mainittu, että Glen Tenove on väitetysti tehnyt 152 toistoa minuutissa.

"Ihmiset kysyvät selfieitä"

Lyhytkasvuisten tuore ME-etunojapunnertaja Pratik Mohite on 102-senttisenä maailman lyhyin kilpaileva kehonrakentaja. Hän työskentelee kuntosalilla personal trainerina.

Mohite valotti käyttäneensä punnerrusharjoitteluun päivittäin kahden työvuoronsa välisen ajan. Mies rehki ahkerasti parantaakseen sekä punnerrusnopeutta että -kuntoa.

– Aloitin tekemällä yhden punnerrussarjan ja nostin määrän sitten kahteen. Lopulta sain tuloksia, Mohite setvi Guinnessin verkkosivujen mukaan.

Maailman lyhyimmän kilpailevan kehonrakentajan titteli on nostattanut miehen mainetta.

– Se auttoi minua saamaan nykyisen valmennustyöni. Ihmiset myös kunnioittavat minua, minne menenkin, ja tunnistavat minua. Ihmiset kysyvät selfieitä mikä tuntuu kivalta.

Lue myös:

    Uusimmat