"Uskomattomat voimat" – 56-vuotiaalta legendalta julki hätkähdyttävä video

Amerikkalaisen jalkapallon legenda Shannon Sharpe, 56, valloittaa voimillaan.

Shannon Sharpea pidetään yhtenä amerikkalaisen jalkapallon kaikkien aikojen parhaista sisemmistä laitahyökkääjistä. Yhdysvaltalaissuuruus voitti NFL-mestaruuden eli Super Bowlin kolmesti, hänet valittiin kahdeksan kertaa NFL:n tähdistöotteluun ja hän pelasi 14 NFL-vuotensa aikana itsensä sarjan monien tilastojen kärkisijoille. Hänet nimettiin amerikkalaisen jalkapallon hall of fame -kunniagalleriaan vuonna 2011.

Sharpen vuonna 2003 päättyneestä ja kroppaa takuulla rapsakasti kuluttaneesta pelaajaurasta on jo tovi vierähtänyt, mutta mies ei ole tyytynyt säästelemään itseään varttuneemmillakaan vuosilla. Se käy ilmi herran sosiaalisen median päivityksistä.

Sharpe julkaisi esimerkiksi elokuussa Instagram-tilillään pätkän, jossa hän tekee penkkipunnerruksia kuin vettä vain. Eivätkä tangossa roiku massaltaan mitättömät limput.

56-vuotias legenda antoi tiedot neljän penkkisarjansa painoista. Ensin kuormaa oli 100 kiloa, ja sarjapainot nousivat aina 140 kiloon saakka.

Moisella kuormalla yhdenkin toiston tekeminen jää monella varsin voimakkaallakin vuosia tavoitteellisesti saliharjoitelleella yksilöllä tekemättä. 

Fitness Volt -sivusto kuvaili artikkelissaan Sharpen voimia "uskomattomiksi".

Hurja karju

Sharpe ei ihastuttanut fanejaan penkkipunnertamisellaan ensimmäistä kertaa. Vuonna 2022 hän naputti videollaan kuusi toistoa 165,5 kilolla.

Samana vuonna Sharpe julkaisi 44-vuotissyntymäpäivänään kuvia paidattomasta ylävartalostaan. Mies oli kireässä ja huiman lihaksikkaassa kunnossa. Hän tuumi, että hänen ikäänsä ei varmasti arvattaisi oikein.

Tämän vuoden heinäkuussa Sharpe puolestaan rykäisi eetteriin pätkän, jossa hän teki pystypunnerruksessa istualtaan kymmenen toistoa kummassakin kädessään 40 kilon käsipaino. Suorituksen voi kiteyttää armottoman kovaksi.

Sharpe on myös tehnyt rajua jalkatreeniä kehonrakennuksen valmentajalegenda Milos Sarcevin valvovan silmän alla. Sarcev on luotsannut maailman kärkikehonrakentajia ja toiminut takavuosina lisäksi esimerkiksi suomalaisen ex-huippu Jari "Bull" Mentulan valmentajana.

Hermanni Järvenpää, 20, penkkipunnertaa 215 kiloa raakana 0:07
Katso myös: nuorten arvokisamenestyjä Hermanni Järvenpää punnersi treeneissä 215 kiloa penkistä.

Lue myös:

    Uusimmat