Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa avioituva Anna, 29, oli valmis perhe-elämään jo 22-vuotiaana – tätä asiaa hän ei halua enää tapahtuvan parisuhteessaan uudelleen

Esittelyssä: Ensitreffit alttarilla 2:00
Katso maistiaisia uudesta Ensitreffit alttarilla -kaudesta!

Espoolainen luokanopettaja Anna, 29, menee pian naimisiin itselleen tuntemattoman ihmisen kanssa Ensitreffit alttarilla -ohjelman 11. kaudella. Hän on ollut jo nuoresta saakka valmis perustamaan perheen, eikä ole koskaan osannut kaivata villiä sinkkuaikaa.

Espoolainen luokanopettaja ja ryhmäliikuntaohjaaja Anna, 29, astelee avioliiton satamaan Ensitreffit alttarilla-ohjelman 11. kaudella. Vaikka hän asuu tällä hetkellä Espoossa, niin hän haaveilee Turkuun muutosta. 

– Olen Turusta kotoisin ja se on minulle todella rakas paikka. Olen todella perhekeskeinen, ja vanhemmat asuvat siellä ja siskokin puolittain. Siellä on myös ystäviä. Haaveilen, että olisi ihanaa palata sinne jossain vaiheessa, Anna kertoi MTV Uutisille ennen naimisiinmenoaan.

Juoksu on hänelle rakas harrastus, joka on kulkenut mukana nuoruudesta asti. 

– Olen lisännyt juoksua paljon aikuisiällä ja olen sen suhteen tavoitteellinen. Olen juossut kaksi maratonia ja kolmas odottaa elokuussa.

Anna kuvailee olevansa tyypillinen kauris, vaikken juuri horoskooppeihin uskokaan: itsenäinen, kunnianhimoinen ja työnteko sekä itsensä elättäminen on tärkeää.

– Haluan olla kaikkivoipa oman elämäni suhteen – olen aina ollut pärjääjätyyppi. Olen tosi empaattinen, ja ystävät ovat tärkeitä, mutta myös yksinolo on minulle tärkeää. En voi hyvin ilman omaa aikaa. Olen liikunnallinen, tykkään puuhailla kaikkea ja arjen aktiivisuus on mieleistä.

Hän halusi mukaan ohjelmaan perhekeskeisten arvojensa vuoksi. 

– Vaikka nostin esiin oman ajan ja itsenäisyyden, niin haluan jakaa arkeni jonkun kanssa. Olen ollut 3 vuotta sinkku ja olen alkanut selkeästi kaivata vierelleni jo arjenjakajaa. Nykypäivän deittailukulttuuri on ollut itselleni todella vaikeaa. Pinnallisuus, egosentrisyys ja oman itsensä jalustalle nostaminen ja saavutusten kautta grindaaminen deittailuelämässä tuntuu minusta ikävältä. Se ei ole minulle luontainen tapa tutustua uusiin ihmisiin, vaikka olen tapaillut ja deittaillut kolmen vuoden aikana paljon ihmisiä, niin se on aina jäänyt pinnalliselle tasolle, eikä jutut ole syventyneet, Anna avasi kokemuksiaan.

Annaa mietityttää ohjelmaan lähtemisessä se, että hän hyppää suoraan, ei pelkästään parisuhteeseen, vaan myös avioliittoon. Toisaalta hänestä on ihanaa päästä suoraan naimisiin, sillä silloin tietää, että toinen on käynyt läpi ne samat pohdinnat ja on valmis asettumaan ja löytämään loppuelämän kumppanin. 

– Siinä on tosin se pelko, että miten paljon omat ja itsenäiset arjen rutiinit ja kaavat muokkautuvat parisuhteeseen. 

Ensimmäinen vakava parisuhde alkoi jo rippikoulussa

Anna hakee lämminhenkistä, perhekeskeistä ihmistä, jolle oma perhe ja lapsihaaveet ovat tulevaisuudessa tärkeitä. Kumppanillakin saisi olla omia harrastuksia ja kiinnostuksenkohteita. 

– Molemmilla olisi omat elämät siinä rinnalla. Toivon aktiivista kumppania, joka haluaisi tehdä erilaisia juttuja. Huumorintaju on minulle kaikki kaikessa: hauska ja rempseä tyyppi. 

Pessimistit eivät viehätä Annaa, eikä hän siedä sitä, jos kumppanilla löytyy aina jokin syy narinaan.

Annalla on takanaan kaksi vakavaa parisuhdetta, joista ensimmäinen sai alkunsa rippikoulusta 15-vuotiaana ja kesti seitsemän vuotta. 

– Se päättyi siihen, että ex-kumppanini ei halunnut enää jatkaa, kun oli tavallaan jäänyt nuoruuden villi vaihe elämättä. Minulla ei sellaisia haluja edes ollut. Olisin itse ollut jo 22-vuotiaana valmis perheen perustamiseen ja saamaan lapsia. Se on ollut hauska huomata näin jälkikäteen, etten ole koskaan kaivannut villiä sinkkuelämää, vaan olen halunnut asettua jo varhaisessa vaiheessa.

– Toinen vakava parisuhteeni kesti 1,5 vuotta, ja päättyi muihin ongelmiin. 

Jälkimmäisessä suhteessaan Anna kokee pienentäneensä itseään ja miellyttämään ex-kumppaniaan. 

– Se tapahtui huomaamatta. Tajusin vasta jälkikäteen, miten paljon olin myötäillyt, enkä vaatinut tarpeeksi hyvää kohtelua itselleni. Se on sellainen asia, mikä mietityttää, ettei niin pääsisi tapahtumaan enää uudelleen. 

Anna toivoo, että viiden vuoden päästä hänellä olisi mies, lapsi ja omistusasunto, joka palvelee lapsiperheen tarpeita. 

– Unelmoin hyvin tavallisesta perhearjesta. Viiden vuoden päähän en vielä haaveile tietystä asuinpaikasta, koska siihen vaikuttaa niin monet asiat. Pääasia on, että olisin vakiintunut jonnekin ja siellä olisi hyvä olla. 

MTV Uutiset jututti Annaa, kun tämä oli menossa tulevalla viikolla naimisiin vielä itselleen tuntemattoman ihmisen kanssa. Hän ei ole koskaan haaveillut omista häistään, vaikka onkin aina halunnut kumppanin ja lapsia.

– On se hullua. Ei vielä pysy perässä, että se on tosiaan viikko ja olen naimisissa. Siitä asti, kun ilmoitettiin, että minulle on pari löytynyt, niin fiilis on ollut innostunut, luottavainen ja rauhallinen. Tämän viikon aikana, kun hääpäivä on niin lähellä, niin töissä on ollut lyhyempi pinna ja alkaa jännittää jo todella paljon. Mieli kuitenkin suojelee, eikä ole suoranaisia pelkoja, Anna pohti.

Ensitreffit alttarilla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla ti 3.9. klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon päätösjaksoa lukuun ottamatta.

Ensitreffeillä-vodcast MTV Katsomossa aina Ensitreffit alttarilla -jakson jälkeen tiistaisin klo 21.55. Toimittajat Katri Utula ja monimediaosaaja Tero Tiittanen ruotivat rakkauskiemuroita koko syksyn ajan.

Lue myös:

    Uusimmat