Ensitreffit alttarilla -ohjelman Tainalla, 27, on jo varasuunnitelma, jos hänelle ei suoda perheenlisäystä: "En halua jättää kaikkea yhden kortin varaan"

Esittelyssä: Ensitreffit alttarilla 2:00
Katso maistiaisia uudesta Ensitreffit alttarilla -kaudesta!

Tampereella asuva Taina, 27, ei uskonut aluksi ollenkaan, että hänelle on löytynyt Ensitreffit alttarilla -ohjelmaa varten sopiva kumppaniehdokas. Hänen merkittävin parisuhteensa oli korjaava kokemus menneisyyden tapahtumien jälkeen. 

Tamperelaista Tainaa, 27, työkaverit kiittelevät aina hyvästä huumorista, sillä hän on pirskahteleva, sosiaalinen ja nauravainen ihminen. Hän tykkää asettaa läheiset ihmiset etusijalle ja on avualias ja tunteellinen tyyppi. 

Varhaiskasvatuksen opettajana työskentelevä Taina on asunut Tampereella kolmisen vuotta. Hänellä on reilu 3-vuotias sekarotuinen koira, joten vapaa-aika kuluu sen kanssa luonnossa puuhastellessa. Kotona Taina tykkää palapelejä ja ristikoita. Urheilu ja liikunta, etenkin luonnossa liikkuminen, ovat hänelle arjessa tärkeitä.

Taina avioituu pian Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa. Hän uskaltautui hakemaan mukaan, koska uskoo vahvasti, että asiat menevät niin kuin on tarkoitettu. 

– Ja omalla panoksella pystyy avittamaan ja viemään asioita oikeaan suuntaan. En ole seurannut kunnolla muuta kuin viimeisintä Ensitreffit alttarilla -kautta, ja siitä välittyi aitous ja asiantuntijoiden lempeys, mutta kuitenkin vakavuus, että kumppanit halutaan oikeasti löytää. Se vahvisti omaa ajatustani, enkä ole epäröinyt hetkeäkään ollessani tässä mukana, Taina kertoi MTV Uutisille ennen häitään. 

Hän ei tosin uskonut aluksi ollenkaan, että hänelle on todella löytynyt sopiva pari. Alkujärkytyksen jälkeen fiilis on kuitenkin ollut vain innostunut ja odottavainen. 

Kumppanilta Taina odottaa itsensä ja omien tunteidensa tuntemista.

– Osaa keskustella tunteistaan ja on avoin. Toisen pään sisään ei pääse, joten puolisoon täytyy olla yhteys. Jos tulee haasteita, niin ollaan niissä yhdessä. Toivon aktiivista ja sosiaalista ihmistä, koska olen sellainen itsekin. Ei tarvitse kuitenkaan olla ihan yhtä menevä, koska on hyvä, että joku rauhoittaa minuakin. Mutta olisi kuitenkin sellainen, joka tykkää heittäytyä ja kokeilla uusia asioita. 

Taina on perhekeskeinen ihminen ja läheiset ovat hänelle kaikki kaikessa. Hän yrittää parhaansa mukaan aina sanoa ja näyttää sen, miten tärkeitä läheiset hänelle ovat. 

Liiallista päihteidenkäyttöä Taina ei kumppaniltaan hyväksy. Häntä ei myöskään viehätä ihminen, joka pitää itseään muita parempana. 

– Kaikkia ihmisiä täytyy arvostaa. Jos nostaa itseään muiden yläpuolelle, niin se on minulle punainen vaate. 

Aiemmissa suhteissa miellyttämisen tarvetta ja hylätyksi tulemisen pelkoa

Tainalla on ollut aiemmin yksi muita pidempi ja merkittävämpi parisuhde, jolloin hän oli ex-puolisonsa kanssa yhdessä nelisen vuotta. Sen jälkeen hän on ollut nelisen vuotta yksin. 

– On ollut tapailusuhteita, ja toiset ovat olleet vakavampiakin, mutta ei ole tämän pisimmän suhteeni jälkeen ollut mitään pysyvämpää. Olen toisaalta kaivannutkin yksinoloa, enkä ole lähtenyt suhteisiin mukaan. 

Hänen pisin parisuhteensa oli hyvin korjaava kokemus verrattuna muihin menneisyyden tapahtumiin. Aikaisemmissa suhteissa Tainalla on ollut miellyttämisen tarvetta ja hylätyksi tulemisen pelkoa, jotka ovat kummunneet hänen menneisyydestään. 

Vakavin suhde kasvatti Tainaa ja hän sai siitä valtavasti. 

– Se oli hyvä suhde, vaikka oli asioita, joiden takia ajauduimme erillemme.

Viiden vuoden päästä Taina toivoo, että hänellä on oma koti omalla pihalla ja pitkäaikainen parisuhde. 

– Jos elämä suo, niin olisi myös perheenlisäystä. Sitten on niitä muita haaveita, jos elämä viekin toiseen suuntaan. En halua jättää kaikkea yhden kortin varaan. Matkustaminen on sellainen unelma, jota pystyy toteuttamaan. On paljon paikkoja, mitä ei ole vielä nähnyt. 

Luonteeltaan Taina on hyvin sitoutunut ja periksiantamaton, ja toivoo tätä myös tulevalta kumppaniltaan. 

– Olisi iso pettymys, jos toinen antaisikin nopeammin periksi. 

Ensitreffit alttarilla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaina 3. syyskuuta klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon päätösjaksoa lukuun ottamatta.

Ensitreffeillä-vodcast MTV Katsomossa aina Ensitreffit alttarilla -jakson jälkeen tiistaisin klo 21.55. Toimittajat Katri Utula ja monimediaosaaja Tero Tiittanen ruotivat rakkauskiemuroita koko syksyn ajan.

Lue myös:

    Uusimmat