Ensitreffit-Hai, 30, luuli jäävänsä ohjelman ulkopuolelle kumppanille listaamiensa toiveiden vuoksi – tällaista puolisoa hän etsii

Esittelyssä: Ensitreffit alttarilla 2:00
Katso maistiaisia uudesta Ensitreffit alttarilla -kaudesta!

Rakastettu Ensitreffit alttarilla -sarja saa jatkoa, kun sarjan 11. tuotantokausi käynnistyy MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa tiistaina 3. syyskuuta alkaen. Uudella kaudella kuusi sinkkua antaa tuttuun tapaan avaimet asiantuntijoiden käsiin toiveenaan löytää tosirakkaus. Yksi uuden kauden sinkuista on 30-vuotias Hai.

Vietnamilaistaustainen Hai, 30, asuu Järvenpäässä ja työskentelee ohjelmistokehittäjänä. Urheilu ja erityisesti tanssi ovat lähellä hänen sydäntään. Hai harrastaa paritanssia päälajinaan West Coast Swing. 

Reilun vuoden verran sinkkuna olleella Hailla on takanaan muutama pidempi parisuhde. Aiemmat suhteet ovat opettaneet hänelle paljon. Ensimmäisessä, viisi vuotta kestäneessä suhteessaan Hai ei kertomansa mukaan ollut oppinut itsestään tarpeeksi tai tiennyt, miten olla parisuhteessa.

– Tuli ero, ja opin siitä tosi paljon. Itsetutkiskelin omia tunnelukkojani ja kasvoin ihmisenä paljon tunneälykkäämmäksi, Hai kertoi MTV Uutisille ennen häitään Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa.

Toinen suhde opetti Haille vielä enemmän hänen traumoistaan ja tunnelukoistaan. 

– Opin käsittelemään ja ilmaisemaan tunteitani paremmin. Ennen harrastin riitatilanteissa mykkäkoulua, mutta pystyin oppimaan, miksi pidän mykkäkoulua ja menen ihan lukkoon riitatilanteissa. Nykyään olen paljon parempi riitatilanteissa ja keskustelen sekä yritän ratkaista ongelman, hän kertoi.

Hai kertoi hakeneensa ohjelmaan hakuajan ollessa jo loppusuoralla. Hän sai idean hakemuksen lähettämiseen ystävältään.

– Olin kuullut tästä ohjelmasta, ja konsepti on ihan absurdi ajatus. Kaverini sitten vinkkasi tästä, ja lähdin tutkiskelemaan asiaa. Ajattelin, että no mitä tässä on menetettävää, kokeillaan vaan, en kuitenkaan pääse, hän muisteli.

Hai heittäytyi lopulta täysillä mukaan ohjelman hakuprosessiin. Kaksi kuukautta myöhemmin hän sai kuulla vaivannäön kantaneen hedelmää: hänet oli valittu mukaan. 

Hai kertoi, että hän rustasi hakemukseensa paljon toiveita tulevalle kumppanilleen. Hän jopa luuli, että toiveiden määrä estäisi häntä valikoitumasta mukaan ohjelmaan. 

– Ja sitten, kun minulle löytyi match, mietin, että laitoinko tarpeeksi toiveita, hän nauroi.

– Minulla oli toiveina, ettei mitään tatuointeja, minua lyhyempi, maksimissaan neljä vuotta minua nuorempi, urheilullinen, korkeakoulutettu…Ajattelin, että ei varmasti löydy ketään, mutta sieltä tuli, hän luetteli.

Hai toivoo saavansa rinnalleen tunneälykkään, empaattisen ja urheilullisen kumppanin, joka pitää itsestään huolta. Hän myös toivoo, että kumppani pitäisi tanssista ja olisi kiinnostunut uusista asioista, joita hän voisi tämän elämään tuoda. 

Haille tärkeitä arvoja parisuhteessa ovat luottamus, rehellisyys ja se, että kumppanit tukevat toinen toisiaan päivittäin. 

– Jos jommalla kummalla on vaikea tilanne, niin toinen pystyy joustamaan ja ymmärtämään.

Lähitulevaisuudelta Hai odottaa yhteen muuttamista ja arjen jakamista uuden kumppanin kanssa. Pidemmällä tähtäimellä hän toivoisi, että voisi joskus perustaa perheen. 

Ensitreffit alttarilla alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla tiistaina 3. syyskuuta klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon päätösjaksoa lukuun ottamatta.

Ensitreffeillä-vodcast MTV Katsomossa aina Ensitreffit alttarilla -jakson jälkeen tiistaisin klo 21.55. Toimittajat Katri Utula ja monimediaosaaja Tero Tiittanen ruotivat rakkauskiemuroita koko syksyn ajan.

Lue myös:

    Uusimmat