Esapekka Lapista erikoista puhetta – rallipomon kehuja seurasi mystinen vastaus

Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024? 4:23
Hyundai on laittanut rallitalliaan uusiksi – onko siitä haastamaan Toyotaa kaudella 2024?

MM-rallitiimi Hyundailta odotetaan vahvistusta kauden 2024 täydestä kuljettajakattauksesta ennen kuluvan sesongin viimeistä osakilpailua Japanissa marraskuun puolivälissä. Tallipomo Cyril Abiteboul on antanut kiinnostavia kommentteja Esapekka Lapin asemasta.  

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Chilen MM-ralli 26.–29.9.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

Lappi, 32, on ajanut tänä vuonna täyden kalenterin Hyundailla sen pitkäaikaisen tähtikuskin Thierry Neuvillen rinnalla.

Suomalaisen kausi on ollut kaksijakoinen. Neljä palkintosijaa viiden kilpailun jaksolla huhti-heinäkuussa oli loistava työnäyte, mutta isot virheet Meksikossa, Suomessa ja Chilessä ovat himmentäneet loistoa.

Tiimipomo Abiteboulin mukaan Hyundailla ollaan oltu erityisen iloisia täksi kaudeksi talliin tulleen Lapin kyvystä kehittää autoa. 

– Thierry on vahva persoona, ja hänellä on vahvat mielipiteet siitä, mitä hän haluaa, mutta kun on ollut samassa tallissa kymmenen vuotta, uusien ideoiden ja konseptien ehdottaminen voi olla hieman haastavaa. Se on täysin normaalia, eikä tämä ole kritiikkiä Thierrya kohtaan. Tällä osa-alueella Esapekka on todella vahva, Abiteboul kehuu motorsport.comille

– Hän on tuonut mukaan uusia näkökulmia ja tuoretta perspektiiviä sekä erilaisia tapoja säätää autoa, mikä on ollut hyvin hyödyllistä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kun puheeksi nousi yhteistyön jatkaminen, Abiteboulin kommentit jättivät kysymyksiä. 

– Meitä kaikkia kiinnostaa se, miten voimme laajentaa yhteistyötämme Esapekan kanssa. Menemättä enemmän yksityiskohtiin, hänen kohdallaan on tapahtunut paljon asioita viime kuukausien aikana. Otamme siis vähän aikaa nähdäksemme mikä on paras tapa edetä hänen ja meidän kannaltamme, tallipomo totesi. 

– Olen ollut hyvin avoin Esapekan ja Thierryn kanssa, ja he ymmärtävät sen, miksi teemme mitä teemme.

Abiteboulin sanoista jäi auki tarkoittiko hän "tapahtuneella" Lapin ulosajoja vai jotain esimerkiksi suomalaisen siviilielämässä. Lappi on ainakin aiemmin puhunut siitä, että hän arvostaa suuresti aikaa perheensä parissa.

Tähtikuljettaja Ott Tänakin paluu-uutisen jälkeen Hyundailla on vielä auki kolmannen auton täyttäminen. Lappi ja tällä kaudella osan kalenterista ajava Teemu Suninen, 29, ovat vahvasti ehdolla tähän pestiin. Yksi vaihtoehto on myös vastuun jakaminen. 

Lisäksi tiimissä on WRC2-vastuuta saanut kolmas suomalainen, 27-vuotias Emil Lindholm

Abiteboul on vihjaillut neljännen auton ajattamisella, mutta se on tiimipomon mukaan Hyundai-johdon käsissä.

– Olen sanonut aiemminkin, että haluaisimme tuoda mukaan myös nuorta lahjakkuutta, mutta se vie aikaa. Ottin palkkaamisessa ei tietystikään ole kyse nuoresta lahjakkuudesta, joten sen takia haluaisimme neljänteen autoon nuoren kuljettajan. Tämä vaatii kuitenkin johdon hyväksynnän.  

MM-kausi jatkuu Keski-Euroopan rallilla 26. lokakuuta. 

Onko Kalle Rovanperä varma mestari? Asiantuntija Jari Ketomaalta terävä huomio loppukaudesta 0:57
Onko Kalle Rovanperä varma mestari? Asiantuntija Jari Ketomaalta terävä huomio loppukaudesta.

Lue myös:

    Uusimmat