Evira: Suomalaisesta broilerinlihasta löytyi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita

Tallenna  Kananpoikia Mäkitalon broileritilalla Oripäässä 6. lokakuuta 2009.
Lehtikuva
Julkaistu 06.04.2017 17:54

MTV UUTISET - STT

Suomalaisesta broilerinlihasta on löytynyt antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita, kertoo Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Riski bakteerien siirtymisestä ihmisiin on pieni, kun broileri valmistetaan hygieenisesti.

Evira tutki viime vuonna hieman yli 300 vähittäismyynnissä ollutta tuoretta, kotimaista broilerinlihaerää. 22 prosenttia tutkituista lihoista sisälsi antibiooteille vastustuskykyisiä bakteereita.

Kyseisten broilerinlihojen ei tiedetä aiheuttaneen Suomessa ihmisille vakavia tartuntoja.

Tartuntoja voidaan ehkäistä kuumentamalla broilerinliha tarpeeksi kypsäksi. Myös raaka-aineiden asiamukainen käsittely sekä astioiden, välineiden ja käsien pesu pienentävät tartuntariskiä merkittävästi.  

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa