Ex-mestari varoittaa George Russellia astumasta samaan miinaan kuin Valtteri Bottas Mercedeksellä

George Russell ottaa aimoharppauksen eteenpäin F1-urallaan, kun hän istuu ensi kaudella Mercedeksen ohjaimiin. Lewis Hamiltonin tallikaverina aloittaminen vaatii kuitenkin nuorelta britiltä malttia, varoittaa maailmanmestari Jenson Button.

Russell on tottunut koko kolmivuotisen F1-uransa ajan päihittämään tallikaverinsa. Williamsilla Robert Kubican ja Nicholas Latifin kanssa ajanut Russell oli säännöllisesti tallikaveriaan nopeampi sekä aika-ajoissa että itse kilpailussa.

Mercedeksellä tahti tullee kuitenkin olemaan toinen, sillä viereisessä autossa istuu kenties kaikkien aikojen paras F1-kuljettaja Lewis Hamilton.

Vuoden 2009 maailmanmestari Button varoittaa Sky Sportsilla Russellia liiallisista odotuksista heti Mercedes-jakson alkajaisiksi.

– Hänen ei pidä asettaa liikaa paineita itselleen, Button sanoo PlanetF1:n mukaan.

– Hän ei voi vain mennä autoon ja ajatella olevansa heti nopeampi kuin Lewis.

Russell pääsi viime kaudella kokeilemaan yhden kisaviikonlopun verran Mercedeksen vauhtia, kun hän tuurasi koronatartunnan saanutta Hamiltonia Sakhirin GP:ssä. Russell oli toista autoa ajaneen Valtteri Bottaksen vauhdissa aika-ajoissa ja johti pitkään kilpailua, kunnes ongelmat varikolla pudottivat hänet yhdeksänneksi.

Hamilton tulee kuitenkin olemaan Bottasta vielä asteen kovempi tallikaveri Russellille.

– Hänen täytyy edetä askel kerrallaan, muuten hän ainoastaan ampuu itseään jalkaan. Lewisin rinnalla ei voi olla liian itsevarmana, Button sanoo.

Viisi kautta Hamiltonin tallikaverina Mercedeksellä ajanut Bottas tietää, mistä Button puhuu. Bottas kertoi ennen kauden päätösosakilpailua Abi Dhabissa tuntemuksistaan C Moren haastattelussa. Bottas myönsi haastattelussa asettaneensa itselleen Mercedekselle tullessaan liian suuria odotuksia.

– Kun tulin tiimiin, halusin voittaa mestaruuden heti. Ja kun sitä ei tapahtunut, se oli tosi iso pettymys henkisesti, ja sama tapahtui seuraavana vuotena. Pistin itseni aika koville ja ehkä loin itselleni liikaa paineita – halusin liian paljon liian nopeasti – enkä tajunnut, kuinka haastavaa se tulee olemaan varsinkin Lewisia vastaan, Bottas sanoi.

Voit katsoa Bottaksen haastattelun yllä olevalta videolta.

Bottas otti ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan kolme voittoa, mutta jäi MM-pisteissä kolmanneksi Hamiltonin ja Ferrarilla ajaneen Sebastian Vettelin jälkeen. Toisella kaudellaan Bottas oli vasta MM-sarjan viides.

Lue myös:

    Uusimmat