Ex-NHL-pelaajat innostuivat Patrik Laineen kaupasta – suomalaisesta herkullinen arvio: "En yllättyisi yhtään"

Tulosruutu: Patrik Laine kaupattiin NHL:ssä Montreal Canadiensiin

Ex-NHL-pelaajat Ryan Whitney ja Paul Bissonnette innostuivat Patrik Laineen kaupasta.

Laine, 26, kaupattiin myöhään maanantai-iltana Columbus Blue Jacketsista Montreal Canadiensiin. Blue Jackets antoi kaupassa Laineen lisäksi toisen kierroksen varausoikeuden Canadiensille. Vaihdossa toiseen suuntaan matkasi jenkkipuolustaja Jordan Harris.

Laine nousi otsikoihin kesän alussa, kun The Ahtleticin ja TSN:n toimittaja Pierre LeBrun ilmoitti, että suomalaishyökkääjä on pyytänyt siirtoa muualle. Kauppa-aikeet junnasivat kuitenkin paikoillaan, sillä Laine oli NHL:n ja NHL-pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmassa, minne hän hakeutui vuoden alussa henkisten vaikeuksien takia.

Laine vapautettiin ohjelmassa muutama viikko sitten.

Nyt suomalaishyökkääjä vaihtaa Montrealiin, missä nuorten avainhyökkääjien värittämä Canadiens pyrkii nousemaan taas pudotuspelijoukkueeksi.

– En sano, että tämä kauppa yllätti millään tavalla, sillä hän ja hänen leirinsä saivat keskustella kaupasta muiden seurojen kanssa. Laine ja hänen agenttinsa keskustelivat Canadiensin GM:n Kent Hughesin kanssa. Canadiens oli selkeästi tyytyväinen noihin jutusteluihin ja siihen, että missä tilassa hän on niin fyysisesti kuin henkisesti, entinen NHL-puolustaja Ryan Whitney kommentoi kauppaa suositussa Spittin' Chiclets -podcastissa.

Whitney on enemmän kuin innoissaan toteutuneesta kaupasta.

– Rakastan tätä, Whitney totesi.

– Sama juttu, toinen entinen NHL-pelaaja Paul Bissonnette komppasi.

Whitney mainitsi läpikäynnissään sen, miten Laine voi olla pahimmillaan ”laiskimus, josta miettii, että mitä helvettiä tuo kaveri oikein tekee”. Vastapainona Whitney nostaa esille sen, miten vaarallinen suomalaishyökkääjä osaa olla, mikäli tämä tuntee olonsa hyväksi.

– Canadiensin kannattajat rakastavat näyttäviä maalintekijöitä. Laineen taitoja ei ole tarvinnut koskaan kyseenalaistaa. Tai hänen laukaustaan tai hänen ulottuvuuttaan. Hänellä on kaikkea. Kyse on siitä, että huvittaako häntä vai ei. Heillä on kuitenkin päävalmentajana Martin St. Louis (entinen NHL-tähti), joka vaikuttaa olevan kaveri, joka saa pelaajista paljon irti. Tämä vaikuttaa aika hienolta tarinalta, Whitney herkuttelee, lyöden arvion pöytään:

– Jos Laine on hyvässä iskussa ja hän on henkisesti ytimessä, en yllättyisi yhtään, mikäli hän tekisi tulevalla kaudella 35 maalia, Whitney maalailee.

Laine on yltänyt kyseiseen saldoon edellisen kerran kaudella 2017–18, kun hän paukutti Winnipeg Jetsissä 82 runkosarjaotteluun tehot 44+26=70. Laine on ylittänyt 35 maalin rajapyykin kahdesti urallaan.

Laineen viime kausi oli hyvin rikkonainen Blue Jacketsissa. Hän ei ehtinyt lopulta pelaamaan kuin vain 18 ottelua (tehoin 6+3=9).

Whitney, 41, pelasi NHL:ssä Pittsburgh Penguinsin, Anaheim Ducksin, Edmonton Oilersin ja Florida Panthersin riveissä. Bissonnette, 39, edusti NHL:ssä Penguinsia ja Phoenix Coyotesia.

Uusi NHL-kausi alkaa lokakuussa.

Lue myös:

    Uusimmat