Montreal-pomo avaa, minkä Patrik Laine teki keskusteluissa selväksi – "Sanoi toistuvasti"

Montreal Canadiensin GM Kent Hughes avasi, millaisia keskusteluja seuraan vaihtavan Patrik Laineen kanssa käytiin.

Maanantai-iltana Suomen aikaa selvisi, että Laine siirtyy jääkiekon NHL:ssä Montrealiin Columbus Blue Jacketsista, jota hän oli edustanut vuodesta 2021. Canadiensin GM Kent Hughes valotti, miten diiliin päästiin.

Don Waddell (Jacketsin GM) oli kyllin suopea salliessaan meidän puhua Patrikin kanssa. Jeff Gorton (Canadiensin kiekkotoimintojen varapuheenjohtaja), Martin St. Louis (Canadiensin päävalmentaja) ja minä teimme niin viikonloppuna, jotta saisimme paremman käsityksen hänen matkastaan nykyiseen pisteeseensä, kamppailuista, joita hänellä on ollut ja mitä hän on tehnyt saadakseen itsensä parempaan jamaan. Poistuimme tuosta keskustelusta todella tyytyväisinä, Hughes kertoi montrealilaismedialle.

Laine ei pelannut viime kaudella enää joulukuun jälkeen. Tammikuussa hän ilmoitti liittymisestään NHL:n ja NHL:n pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmaan, jossa hän oli heinäkuuhun saakka.

Waddell ja Laine sallivat Hughesin mukaan puhumisen myös lääketieteellisistä tiedoista.

– Patrik kommentoi, että asiat, joiden parissa hän halusi tai koki tarvitsevansa tehdä töitä eivät liittyneet jääkiekkoon ja että hän on todella luottavainen kyvyistään jääkiekkoilijana.

– Yksi muista asioista, jonka hän sanoi toistuvasti keskusteluissamme, oli halu voittaa ja olla osa jotain. 

Hughes korosti Canadiensin etsivän juuri ihmisiä, "jotka haluavat olla osa jotain" ja jotka tekevät kaikkensa auttaakseen joukkuetta menestymään.

"Ei arastellut lainkaan"

Kaikille tuli Hughesin mukaan mukava olo Laineen kanssa.

– Puhuimme myös Montrealista ja markkinoiden aiheuttamasta paineesta. Eikä hän arastellut lainkaan. Itse asiassa uskon hänen etsineen tämäntyyppisiä markkinoita, joissa hän pelaisi. Ja Patrik on tietysti eniten itse vastuussa menestyksestään.

Laine itse sanoi haluavansa palata 40–50 maalin tekijänä. Ainoan kerran hän on yltänyt tuohon haarukkaan toisella NHL-kaudellaan Winnipeg Jetsissä 2017–18, jolloin hän iski 44 runkosarjaosumaa. Blue Jacketsissa tulosta ei tullut toivotusti, ja sesongit olivat rikkonaisia.

– Tekeepä hän 20 tai 40 maalia, hänen menestystään täällä ei määritetä tiukasti maalien mukaan. Sen määrittää hänen kykynsä auttaa tätä joukkuetta ja meitä. Olemme todella nuoria ja hän voi olla nuori 26-vuotiaana, mutta se tekee hänestä silti vanhemman valtiomiehen Montreal Canadiensissa. Toivomme, että hän tekee osansa auttaakseen ja opettaakseen nuoria pelaajiamme, Hughes virkkoi.

Canadiensilla riittää urakkaa menestykseen. Sen taakse viime kaudella NHL:n itäisessä konferenssissa jäi ainoastaan Laineen viime seura Blue Jackets.

Lue myös:

    Uusimmat