Entinen kansanedustaja ja työministeri Jari Lindström kertoo saaneensa työpaikan Kuntaliitosta.
Lindström on ollut työttömänä työnhakijana siitä lähtien, kun hän putosi eduskunnasta vuonna 2019.
– Koska sain sopeutumiseläkettä, minulla ei ollut työnhakuvelvoitetta, mutta koin, että on fiksumpaa ilmoittautua hakijaksi.
Nyt hänet on valittu Kuntaliiton työllisyyden kuntakokeilujen projektikoordinaattoriksi. Tehtävä alkaa 11. tammikuuta ja kestää vuoden 2023 syyskuun loppuun.
– Kun puhelu tuli, että valinta kohdistui minuun, olin todella innoissani. Ministeripestistä oppineena tiedän kuitenkin, että tehtävä on vaativa ja raskas, eli se ei tule olemaan helppoa hommaa, mutta minua ei pelota, Lindström kertoo MTV:lle.
Sipilän hallituksen työministerinä toiminut Lindström sanoo haaveilleensa työpaikasta juuri työllisyysasioiden parissa. Myös yrittäjyys tällä alalla on ollut mielessä.
Kouvolan kaupunginvaltuustossa toimiva Lindström on ministeripestin jälkeen keskittynyt omalla ajallaan kehittämään työllisyysasioita kaupunkinsa alueella.
– Se on tukenut ajatusta, että iso ongelma on sirpaleinen toimijakenttä ja tätä yritetään kokeilussa tiivistää, jotta toimijat menisivät lähemmäs toisiaan, Lindström pohtii tulevaa työnkuvaansa.
Politiikka jää taakse
Ensin perussuomalaisten ja sittemmin sinisen tulevaisuuden kansanedustajana ja ministerinä toiminut Lindström näkee tulevaisuutensa olevan muun yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa. Mutta ehdottomia linjauksia hän ei halua tehdä.
– Tällä hetkellä on sellainen fiilis, että politiikka on nähty.
Lindström sanoo, että sivustaseuraajan roolissa hän on pyrkinyt kannustamaan nykyistä hallitusta tekemään kipeitäkin ratkaisuja, jos ne ovat yhteisen hyvän parhaaksi. Korona on tuonut työllisyyspolitiikkaan monta uutta mutkaa.
Lue myös: Lindström avautui aktiivimallista MTV Uutiset Livessä: "Se oli asia, jota ei olisi pitänyt laskea läpi"
– Jouduin itse tekemään joskus sellaisiakin päätöksiä, joista sydän sanoi muuta, niin olen koittanut kannustaa hallitusta siihen, että joskus joutuu tekemään ideologiansa vastaisia päätöksiä. Jos se aidosti parantaa työllisyyttä, se kannattaa tehdä.
– Suomi ensin ja sitten vasta puolueet ja kannatukset, Lindström tiivistää ohjenuoransa.