Valtteri Bottakselta paljastus hänen F1-tilanteestaan

Valtteri Bottas myöntää, että Sauberilla vietetyt vuodet ovat aiheuttaneet vahinkoa hänen F1-uralleen.

Bottas vaihtoi F1:ssä tallia kauden 2021 jälkeen, kun hän hyppäsi Mercedekseltä Alfa Romeolle eli Sauberille. Bottas taisteli vielä Mercedeksellä kärkipään sijoituksista. Alfa Romeon ja Sauberin ratissa suomalainen on joutunut tyytymään vähempään.

Bottas väläytteli vielä Alfa Romeo -debyyttikaudellaan, kun hän napsi hyviä pistesijoja. Varsinkin tuoreeltaan Sauber eli entinen Alfa Romeo on rämpinyt pahasti suossa.

Bottas ja hänen tallikaverinsa Guanyu Zhou eivät ole napanneet vielä yhtään MM-pistettä tällä kaudella.

Bottas jakaa rehellisen raakaa tekstiä Auto, Motor und Sportin haastattelussa, missä hän puhuu F1-urastaan ja Mercedes–Sauber-siirrosta.

– Jos asioita katsoo ulkoapäin, sitä näkee vain tulokset. On selvää, että silloin kun taistelee kärkipään sijoituksista, sitä on valokeilassa. Nämä viimeiset vuodet ovat varmaan aiheuttaneet vahinkoa uralleni, Bottas myöntää avoimesti.

Bottas on ollut jo pitkään tapetilla F1-kuljettajamarkkinoilla. Vielä keväällä spekuloitiin sillä, että Bottas saattaisi vaihtaa tallia. Suomalaista vietiin erityisesti Williamsin suuntaan.

Williams päätyi kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun, kun se palkkasi Ferrarilta vapautuvan Carlos Sainzin.

Bottas ei saanut paikkaa myöskään Alpinelta, joka nostaa Jack Doohanin tallin toiseksi kisakuskiksi kaudelle 2025.

Jäljelle on jäänyt enää yksi vaihtoehto eli Sauberilla jatkaminen. Muun muassa sveitsiläislehti Blick ehti jo uutisoida, että Bottas olisi tehnyt Sauberin kanssa vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Tätä ei ole kuitenkaan varmistettu minkään osapuolen toimesta.

Bottakselta kysyttiin Auto, Motor und Sportin haastattelussa, että onko hänellä mitään muita vaihtoehtoa Sauberin lisäksi?

– Ei ainakaan vielä. Ajatukseni ovat täysin tuon ”A-suunnitelman” parissa. Toivottavasti tuo toteutuu. En ole miettinyt mitään muita vaihtoehtoja ja toivottavasti minun ei tarvitse myöskään miettiä niitä, Bottas jakoi paljastuksen hänen nykytilanteeseensa liittyen.

Sauber kertoi jo keväällä siitä, että Haasilla ajava Nico Hülkenberg siirtyy tallin riveihin ensi kaudeksi. Mikäli Bottas, 35, jatkaa Sauberilla, muodostaa hän erittäin kokeneen kuljettajakaksikon 37-vuotiaan Hülkenbergin kanssa.

– Tunnen Nicon oikein hyvin. Matkustamme monesti yhtä aikaa eri paikkoihin ja hän asuu samalla tavalla Monacossa. Uskon, että olisimme hyvä kuljettajakaksikko. Talli (Sauber) tarvitsee nyt kokemusta. Siihen sopii kaksi kokenutta kuljettajaa. Tuo voisi olla hyvä yhtälö, Bottas miettii.

Bottakselta kysyttiin myös siitä, että katuuko hän mitään F1-uransa suhteen – varsinkin jos hän ei saa enää jatkoa Sauberilta.

– Ei, en kadu mitään. Olen antanut kaikkeni. On selvää, että matkan varrella oppii aina uutta. Mutta mennyttä ei voi muuttaa, Bottas huikkasi.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Yhdysvaltojen Austinin radalla.
 

Lue myös:

    Uusimmat