Valtteri Bottaksen tilanteessa suurkäännös? Asiantuntija vakuuttunut tallista, joka kiinnittää suomalaisen

Entinen F1-kuljettaja ja nykyinen -asiantuntija Karun Chandhok uskoo Valtteri Bottaksen F1-uran jatkuvan ensi kaudellakin Sauberilla.

Bottas on kaasutellut nykyisessä tallissaan (aiemmin nimellä Alfa Romeo, nykyisin Sauber) vuodesta 2022 lähtien. Saksalainen Nico Hülkenberg siirtyy Haasilta Sauberille tämän kauden jälkeen, mutta toinen kuljettajapaikka tallissa on vielä auki.

Bottaksen ounasteltiin jo joutuvan lähtemään Sauberilta, ja tallin ohjaimiin spekuloitiin Ferrarilta väistyvää Carlos Sainzia. Espanjalainen päätyi kuitenkin solmimaan eilen maanantaina julkistetun kontrahdin Williamsin kanssa.

Bottasta ehdittiin uumoilla juuri Williamsille, jossa hänen F1-uransa aikanaan alkoi, mutta tallin kuskipaikat ovat nyt täynnä.

Suomalaisittain karuissa skenaarioissa Bottaksen F1-uran on pohdittu olevan mahdollisesti tämän kauden jälkeen jo arkussa, mutta Sky Sportsin asiantuntija Karun Chandhok povaa miehen saavankin jatkaa nykyisessä tallissaan.

– Uskon, että Bottas pysyy tuossa istuimessa. Hän on ollut vakuuttavasti (tallikaverinsa Guanyu) Zhoun edellä, Chandhok sanoi.

Intialainen totesi, että jos Sauber ei saa Sainzia (ei siis saanutkaan), "Bottas on mielestäni oikea vaihtoehto".

"Ei ollenkaan hullu ehdotus"

Chandhokin kollega Martin Brundle lausui, että hänellä on tapana olla samaa mieltä Chandhokin kanssa, "ja miksi ei".

– Hänellä (Bottaksella) on edelleen vauhtia, ja tarjolla on uskomaton kokemus, Brundle sanaili.

– Se, mitä heillä ei ole, on maailmanmestari. Heillä on sen sijaan kisavoittaja Valtteri Bottaksen myötä, ja kun he rakentavat Sauberia Audille, he tarvitsevat nyt kokemusta. Se ei ole siis ollenkaan hullu ehdotus, Karun.

Sauber muuttuu Audiksi vuonna 2026.

Lue myös:

    Uusimmat