Autosport: Nuori lupaus lähellä syrjäyttää Valtteri Bottaksen

19-vuotias brasilialaislupaus Gabriel Bortoleto on lähestymässä F1-kisakuskin paikkaa Sauberille ensi vuodeksi, Autosport uutisoi. Tiedot ovat huolestuttavia Valtteri Bottaksen kannalta.

Audiksi vuonna 2026 muuttuvalla Sauberilla on ensi kaudeksi kiinnitettynä toistaiseksi vain yksi kisakuski, tiimiin monivuotisella sopimuksella liittyvä saksalaiskonkari Nico Hülkenberg. Kokeneen suomalaisen Valtteri Bottaksen mahdollisuudet jatkaa Sauberilla oltiin jo arvioitu oiviksi, mutta Autosportin tiedot nostattavat tummempia pilviä.

Formula 2 -mestaruudesta taisteleva Gabriel Bortoleto on noussut Autosportin mukaan ennakkosuosikiksi Sauberille sikäli kuin talli päättää suosia kuskivalinnassaan nuoruutta. Formula 3 -mestaruuden viime vuonna voittanut Bortoleto on tällä hetkellä F2-sarjassa toisena, vain 10,5 pistettä kärkikuski Isack Hadjaria jäljessä.

Bortoleto nousi Autosportin mukaan ensimmäisen kerran Sauber-vaihtoehdoksi viikkoja sitten, kun vaikutti, että Bottas olisi keulilla kuskipaikkaan.

Autosport raportoi, että tiimin johto on suhtautunut viime aikoina Bortoletoon vakavammin mahdollisena kisakuskina tämän saavutettua Monzassa "vaikuttavan F2-kisavoiton". Voitto oli brassille kauden toinen.

– Kiinnostus Bortoletoa kohtaan vaikuttaisi olevan huono uutinen Bottakselle, joka hakee uutta sopimusta Sauberille ensi vuodeksi, Autosport muotoili.

Audin johtoon astunut Mattia Binotto sanoi hiljattain, että tiimin on punnittava, haetaanko Hülkenbergin rinnalle lisää kokemusta vai "jotain muuta". Hän totesi, että tiimi kuuntelee varmasti kaikkia potentiaalisia kuljettajia ja arvioi plussia sekä miinuksia parhaan ratkaisun saavuttamiseksi.

Bottas oli luottavainen

Bortoleto kuuluu McLarenin nuorten kuljettajien ohjelmaan. Autosport kuitenkin kertoo, että lähteiden mukaan McLaren on ilmoittanut, ettei se asetu tielle, jos Bortoletolla on mahdollisuus saada F1-kuskipaikka toisaalta.

Monivuotista jatkosopimusta mielinyt Bottas ilmaisi Monzassa luottamuksensa siihen, että Binotto ymmärtäisi hänen kokemuksensa arvon.

– Vaihtoehtoni ovat rajalliset. Mattia ymmärtää, mitä hän voi saada minusta tiimille, joten se on hyvä asia minulle, 35-vuotias suomalainen virkkoi.

Bottaksen mukaan kiinnostusta olisi molemmin puolin ja asiassa olisi edistytty.

– En halua kuitenkaan antaa yhtään enempää.

Bottaksen F1-ura olisi mitä todennäköisimmin ohi, jos hän ei saisi paikkaa Sauberilta. Sitä pidetään käytännössä hänen ainoana vaihtoehtonaan ensi kauden F1-kisakuskin paikkaan.

Nollilla

Bottas on ajanut F1-sarjassa vuodesta 2013 lähtien. Nykyisessä tallissaan, joka tunnettiin edellisvuosina Alfa Romeona, mies on kaasutellut sesongista 2022 alkaen.

Sauber on ainoana tallina tällä kaudella yhä nollassa pisteessä. Bottas ei ole yltänyt tänä vuonna 13. sijaa korkeammalle, kiinalainen tallikaveri Guanyu Zhou on puolestaan sijoittunut kauden aikana parhaimmillaan 11:nneksi.

Lue myös:

    Uusimmat