F1-sarjassa miljoonariita – venäläisyhtiön mitta täynnä

F1-talli Haasin entinen nimisponsori Uralkali väittää, ettei se ole saanut sille kuuluvia miljoonapalautuksia yhdysvaltalaistiimiltä. 

Haas päätti merkittävän yhteistyönsä venäläisyritys Uralkalin kanssa kauden 2022 kynnyksellä ja antoi samalla potkut venäläiskuljettajalleen Nikita Mazepinille. Taustalla oli maan aloittama hyökkäyssota Ukrainaan.

Uralkalin mukaan Haasin tuolloiset toimet eivät kestäneet päivänvaloa ja vei asian käräjille. Kesäkuussa sveitsiläinen tuomioistuin päätti, ettei Haas toiminut asiassa vilpillisesti, mutta määräsi sen maksamaan osan 13 miljoonan dollarin sponsoripotista takaisin Uralkalille. Lisäksi Haasin pitäisi toimittaa yritykselle vuoden 2021 F1-auto.  

Motorsport.com uutisoi, että palautettavan summan uskotaan olevan 9 miljoonaa dollaria eli noin 8,2 miljoonaa euroa.

Uralkalin tiistaisen tiedotteen mukaan Haas ei ole toimittanut rahaa eikä autoa määräaikaan mennessä. 

– Uralkali lähetti kesäkuun alussa Haasille kirjeen, jossa oli vaihtoehdot kisa-auton toimittamiseksi, mutta siihen ei vastattu. Korko palautussummalle jatkaa kasvamistaan, Uralkali tiedotti. 

Venäläisyrityksen edustaja pitää Haasin toimia "räikeänä rikkeenä" tuomioistuimen päätökseen. Se ei aio taipua asiassa, ja tulee käyttämään "kaikki lainmukaiset keinot".  

– Olkoon tämä varoitus Haasin nykyisille ja potentiaalisille sponsoreille siitä, millaista kohtelua he saattavat kohdata. 

Haas ei halunnut kommentoida asiaa Motorsport.comille. 

Lue myös:

    Uusimmat