Ulosottomies ja poliisi iskivät F1-tallin kimppuun varikolla

Poliisi ja ulosottovirasto ovat aikeissa takavarikoida Alankomaiden oikeusistuimen päätöksestä F1-talli Haasin omaisuutta Zandvoortin varikolla. Asiasta uutisoi Motorsport-Total-sivusto.

Sivuston mukaan poliisi ja ulosottoviraston henkilöstö ovat jo käyneet läpi Haasin varastoja Zandvoortin radalla ennen Hollannin F1-viikonlopun alkua. Toistaiseksi mitään ei ole kuitenkaan asetettu takavarikkoon.

Tapauksen taustalla on Hollannin oikeusistuimen kaksi kuukautta sitten tekemä päätös Haasin entisen pääsponsorin Uralkalin tekemistä syytöksistä, joiden mukaan yhdysvaltalaistiimi rikkoi osapuolten välistä sopimusta.

Nyt Haasia uhkaa takavarikko ennen maasta poistumista, mikäli kiista venäläisen Uralkalin kanssa ei ratkea. F1-karavaanin on määrä jatkaa Hollannista suoraan Italian Monzaan ensi viikoksi.

– Meillä on vakava tarkoitus maksaa Uralkalille vaadittu summa, jota emme kommentoi tarkemmin, Haasin edustaja kommentoi tiedotteessaan.

Haas katkaisi yhteistyönsä Uralkalin kanssa Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan puhjetessa keväällä 2022. Uralkali onnistui kuitenkin oikeusteitse hakemaan palautettavaksi sopimuksen purkamista edeltäneet maksunsa.

Osapuolet sopivat myös F1-auton luovuttamisesta Uralkalille, minkä suhteen Haas ei ole vieläkään ryhtynyt toimiin.

Kyseessä ei ole ensimmäinen kerta, kun F1-tallit joutuvat varikolla tekemiin ulosottoviranomaisten kanssa. Saman ovat kokeneet Kimi Räikkösen entinen talli Lotus sekä Heikki Kovalaisen edustama Caterham.

Lue myös:

    Uusimmat