F1:ssä merkittävä kuljettajavaihdos? Red Bull -pomolta kova paljastus

F1:ssä ensi kauden kuljettajavalinnat on lyöty jo lähes kokonaan lukkoon.

F1:n kuljettajakaruselli pyörähti liikkeelle vuoden alkuvaiheilla, kun lajin seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton ilmoitti jättävänsä Mercedeksen. Hamilton ajaa ensi kaudella Ferrarilla.

Kysymykset kääntyivät siihen, että mitä Ferrarin nykyinen espanjalaiskuljettaja Carlos Sainz tekee? Tai kenet Mercedes palkkaa Hamiltonin paikalle?

Sainz valitsi lopulta Williamsin, kun taas Mercedes nostaa oman juniorikuljettajansa Andrea Kimi Antonellin kuninkuusluokan puolelle.

F1:ssä ainoastaan Sauber, Red Bull ja Racing Bulls eivät ole vielä varmistaneet ensi vuoden kuljettajavalintojaan. Sauber pohtii yhä toista nimitystään, kun taas Red Bull on isojen ratkaisujen äärellä.

Red Bullilla on voimassa olevat sopimukset lajin hallitsevan maailmanmestarin Max Verstappenin ja meksikolaisen Sergio Perezin kanssa. Näistä 34-vuotiaan Perezin ajopaikka on uhattuna, sillä hänen suoritustasonsa on ailahdellut pahemman kerran.

Red Bull teki vastaikää kuljettajaliikkeitä, kun se nosti oman juniorinsa Liam Lawsonin Visa CashApp Racing Bullsin toiseksi kisakuskiksi. Lawson korvaa loppukauden kisoissa pahasti alisuorittaneen Daniel Ricciardon.

Uusiseelantilainen Lawson, 22, on nyt melkoisen mahdollisuuden äärellä.

Red Bullin neuvonantaja ja energiajuomayhtiön F1-kuljettajavalinnoista vastaava Helmut Marko vihjailee, että Lawson antaa nyt näyttöjä vielä suurempaa pestiä varten.

Hän saattaa olla ensi kaudella Max Verstappenin tallikaveri Red Bullilla.

– Haluamme nähdä, että miten hän pärjää Yuki Tsunodaa vastaan. Eli kumpi heistä on nopeampi, Marko totesi ORF:lle.

F1:ssä nuoret lupaukset ovat nyt isosti tapetilla. Haas esimerkiksi päätti korvata kokeneen tanskalaiskuljettajan Kevin Magnussenin Ferrarin junioriakatemialupauksella Oliver Bearmanilla, 19. Mercedes turvautui 18-vuotiaaseen Antonelliin ja Williams nosti vastaikää 21-vuotiaan Franco Colapinton tallin toiseksi kisakuskiksi.

– Puhutaan selkeästä trendistä, Red Bullin neuvonantaja Marko sanoi nuoriin lupauksiin liittyen.

Marko jakoi myös kovan paljastuksen Red Bullin tilanteeseen liittyen.

– Ideaalia olisi se, että kuljettaja tulisi meidän junioriohjelmastamme, Marko linjasi.

Tämä tietäisi sitä, että Red Bullin nykykuski Perez saisi potkut. Hänen tilalleen nostettaisiin tässä tapauksessa joko Lawson tai Tsunoda.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla Yhdysvaltojen Austinissa.

Lue myös:

    Uusimmat