Valtteri Bottaksen entiseltä tallikaverilta kylmä viesti suomalaisen suuntaan

Jatkuuko Valtteri Bottaksen F1-ura vai ei? Se on nyt isosti tapetilla, kun Sauberilta odotetaan ensi kautta koskevia kuljettajauutisia.

Sauber, eli tuleva Audi ilmoitti jo aiemmin, että saksalaiskuljettaja Nico Hülkenberg siirtyy ensi kaudeksi sen riveihin. Mutta kuka on Hülkenbergin tallikaveri? Tälle ei ole saatu vastausta.

Monissa arvioissa on povattu, että Sauberin nykykuski Valtteri Bottas on ykkössuosikki, kun talli tekee valintoja ensi kautta silmällä pitäen. Tuoreeltaan esille on noussut pari muutakin vaihtoehtoa.

Yksi näistä on tällä hetkellä Williamsilla ajava Franco Colapinto, joka korvasi aiemmin kesällä Logan Sargeantin brittitallin toisen auton puikoissa. Colapinto ei kuitenkaan jatka ensi kaudella Williamsilla, sillä brittitalli tiedotti aiemmin hankkineensa Carlos Sainzin uudeksi kisakuskikseen. Hän muodostaa ensi kaudella kuljettajakaksikon thaimaalaisen Alex Albonin kanssa.

Sauber-Audin toinen vahva vaihtoehto on McLarenin kuljettaja-akatemiaan kuuluva Gabriel Bortoleto, jolle etsitään nyt F1-paikkaa.

McLarenin johtohenkilöt ovat jopa ilmaisseet, että he ovat valmiita lainaamaan Bortoleton esimerkiksi Sauberille, mikäli talli on valmis antamaan nuorukaiselle ajopaikan.

19-vuotias brassi johtaa tällä hetkellä F2-sarjaa ennen kauden kahta viimeistä viikonloppua.

Kenet Sauber eli tuleva Audi valitsee? Nyt oman kantansa aiheeseen antoi Felipe Massa, joka toimi Williamsilla Valtteri Bottaksen tallikaverina 2010-luvun alkuvaiheilla.

Nostattiko Massa suomalaisen osakkeita? Ehhei. 

Kylmää kättä tuli.

Massa keskittyi pumppaamaan maatoverinsa Bortoleton renkaita.

– En tiedä tarkalleen sopimusyksityiskohdista, mutta toivon todella, että Gabriel (Bortoleto) saa saumansa Sauberilla, Massa totesi Motorsport.com:n brasilialaisella sivustolla ja sen podcastissa.

– Pitää muistaa, että Gabriel teki esimerkiksi Colapintoon nähden paljon parempaa duunia F2-sarjassa. Hän ansaitsee enemmän, Massa totesi Bortoletosta.

Colapinto nostettiin Williamsin kisakuskiksi siksi, koska hän kuului tallin juniorikuljettajien ohjelmaan. Colapinto on ollut parhaimmillaan seitsemäs sen jälkeen, kun hänestä tehtiin Williamsin kisakuljettaja.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Singaporessa.

Lue myös:

    Uusimmat