Red Bull -pomo pudotti merkittävän F1-kuskiuutisen – yksi neljästä saa potkut

Red Bullin johtavana neuvonantajana toimiva Helmut Marko kertoi uutta tietoa F1-kuskilupauksestaan Liam Lawsonista. Markon mukaan uusiseelantilainen istuu varmuudella yhteen energiajuomayhtiön neljästä kuskipaikasta. Se tarkoittaa sitä, että joku nykyisistä kisakuljettajista saa lähteä.

Red Bullin kuskilupaus Liam Lawson on saamassa kisakuskin paikan ensi kaudella, paljasti tallin johtava neuvonantaja Helmut Marko.

– Hän istuu yhdessä neljästä autostamme ensi vuonna, Marko paljasti Kleine Zeitungille ennen viikonloppuna ajettavaa Hollanin osakilpailua.

– Asiasta päätetään syyskuussa, Marko tarkensi.

Marko oli aiemmin tunnustanut, että Lawson on vapaa tähyämään muualle, jos Red Bull ei kykene tarjoamaan hänelle kisakuskin paikkaa ensi kaudelle.

Lawsonin murtautuminen kisakuskiksi tarkoittaa, että joku Red Bullin tai sen sisartallin RB:n kisakuljettajista joutuu tekemään tilaa 22-vuotiaalle lupaukselle. Todennäköisimmäksi lähtijäksi on uumoiltu RB:n Daniel Ricciardoa, jota Lawson tuurasi jo viime kaudella viidessä osakilpailussa. Australialaiskonkari on ilmoittanut haluavansa jatkaa uraansa ainoastaan Red Bull -sateenvarjon alla.

Toinen mahdollisuus Lawsonille voisi aueta edustustalli Red Bullista, jos meksikolaisen Sergio Pérezin sopimus ensi kaudesta pistetään silppuriin.

Red Bullin mestarikuskin Max Verstappenin ja RB:n japanilaisen Yuki Tsunodan uskotaan jatkavan kisakuskeina ensi kaudella joka tapauksessa.

Uutinen Lawsonin kuskipaikasta kiihdyttää F1-sirkuksen tuolileikkiä ensi kauden kuskipaikoista, sillä Lawsonia on haviteltu mediatietojen mukaan myös Sauberille, joka hakee vielä paria kokeneelle Nico Hülkenbergille. Näin ollen Valtteri Bottaksen mahdollisuudet jatkosopimuksesta näyttäisi kohentuneen ainakin ripauksen.

Sauberin on kuitenkin väitetty harkitsevan myös brasilialaista Gabriel Bortoletoa sekä australialaista Alpine-lupausta Jack Doohania. Jälkimmäinen saattaa kuitenkin päästä vielä Alpinen kisakuskiksi, sillä tallilla on vapaa paikka ensi kaudeksi.

Mercedes on niin ikään pitkittänyt ensi kauden suunnitelmiensa julkistamista. Vahvimpana ehdokkaana George Russellin vierelle pidetään pian 18 vuotta täyttävää italialaista Kimi Antonellia.

Lue myös:

    Uusimmat