F1-tuomaristo antoi tuomionsa Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin kolarista – "Olisi voinut tehdä enemmän"

Max Verstappen ja Lewis Hamilton osuivat yhteen Unkarin GP:ssä.

FIA:n F1-tuomaristo ei katsonut Max Verstappenin ja Lewis Hamiltonin välisen kolarin olleen rangaistusten arvoinen.

Verstappen ja Hamilton osuivat yhteen Unkarin GP:n loppupuolella. Verstappen syöksyi ykkösmutkaan tultaessa Hamiltonin rinnalle hurjalla vauhdilla, lukitsi renkaansa ja osui lopulta brittikuljettajaan.

Verstappen antoi tilanteen jälkeen tulisen palautteen tiimiradiossa väittäen, että Hamilton vaihtoi jarrutuksen aikana suuntaa.

Tuomariston lausuman mukaan Verstappen tuli mutkaan tavallista kovemmalla vauhdilla ja jarrutti silti samassa kohdassa kuin muillakin kierroksilla, minkä takia hollantilaisen renkaat lukkiutuivat tilanteessa.

Verstappen pysyi tuomariston edessä alkuperäisessä kannassaan ja sanoi Lewis Hamiltonin muuttaneen suuntaa jarrutuksen aikana. Hamilton itse kertoi tuomaristolle seuranneensa vain normaalia ajolinjaansa. Tuomaristo sai Hamiltonin puolustukselle vahvistuksen telemetriatiedoista ja videonäytteistä, mutta löysi britin toiminnasta kuitenkin huomautettavaa.

– Tuomaristo ei pidä tätä tyypillisenä jarrutuksen aikana tehtynä suunnanmuutoksena, vaikkakin meidän mielestämme Lewis Hamilton olisi voinut tehdä enemmän osuman välttämiseksi, FIA:n päätöksessä perustellaan.

– Emme kuitenkaan voi sanoa, että kumpikaan kuljettaja olisi enemmän syyllinen, joten tapaus ei vaadi jatkotoimenpiteitä.

Hamilton sijoittui Unkarin GP:ssä lopulta kolmanneksi. Verstappen putosi osuman myötä viidenneksi.

Lue myös:

    Uusimmat