F1-tuomariston päätös sapetti Red Bullia – Sainzin ja Perezin kolarista sotkuista jälkipyykkiä

Azerbaidzhanin GP:n loppukierroksilla kolaroineet Carlos Sainz ja Sergio Perez välttyivät seuraamuksilta tuomariston tutkinnassa. Red Bullin leirissä syytettiin silti voimakkaasti Ferrari-kuski Sainzia.

Bakun katuratakisa sai dramaattisen päätöksen, kun Perez yritti ohitusta Ferrarin Charles Leclercista, mutta joutui epäonnistuneen yrityksen seurauksena puolustamaan paikkaansa toista punaista autoa vastaan.

Sainz pääsi jo livahtamaan Red Bullin ohi, kunnes autot jäivät kiinni toisiinsa ja syöksyivät ratavalliin. Kumpikaan kuljettaja ei loukkaantunut.

– Onko hän hullu vai mitä? V***n idiootti! Perez sadatteli tiimiradiossa.

Sainz oli puolestaan täysin ymmällään, miten autot päätyivät seinään. Tuomaristo näki tilanteen kisan tuoksinassa tapahtuneeksi kolariksi, josta ei kumpaakaan kuskia voinut syyttää toista enempää.

– Minusta Carlos teki liian nopean liikkeen päästäkseen Charlesin imuun. Se oli vain väärään aikaan, väärällä hetkellä ja johti valtavaan kolariin, Perez kritisoi Sky Sportsille.

Myös useat asiantuntijat näkivät Sainzin olleen tilanteessa liian innokas. Muun muassa Sky Sportsin Karun Chandhok piti yllättävänä, ettei Ferrari-kuskia rangaistu millään tavalla.

Sainz vakuutti itse olleensa varovainen ohitusyrityksessä.

– En tehnyt mitään outoa manööveriä tai mitään, ja jostain syystä, jota en vielä tiedä, me kolaroimme. Minusta hänellä oli paljonkin tilaa vasemmalla puolellaan, Sainz kommentoi.

Red Bull menetti heikon kisan takia valmistajien MM-sarjan ykköspaikan McLarenille, kun Oscar Piastri ajoi kisan voittoon. Leclerc oli toinen ennen kolarin ansiosta kolmanneksi noussutta Mercedeksen George Russellia. Kuljettajien MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen oli vasta viides. Hän pitää yhä 59 pisteen MM-johtoa McLarenin Lando Norrisiin.

Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner ei yleensä vastustajia säästele. Hän oli tälläkin kertaa valmis tuomitsemaan tilanteen vastustajan syyksi.

– Kisa päättyi pettymykseen ja Checon epäonneen. Hän oli asemissa voittaa kisan tänään, Horner kommentoi.

– Näytti siltä, että Carlos driftasi vasemmalle puolelle ja siitä syntyi kontakti, jos koitui valtavasti vahinkoa. Tärkeintä on, että molemmat kuskit ovat kunnossa, mutta se maksoi tärkeitä pisteitä Checolle ja meille valmistajien MM-sarjassa, joten se oli erittäin suuri pettymys, Horner jatkoi.

Lue myös:

    Uusimmat