Finnairin lennon koronavirusepäilylle ei vahvistusta – matkustaja eristettiin lennolla Hongkongista Helsinkiin

4:20img
Tällaisissa alipaineistetuissa huoneissa koronavirusepäiltyjen näytteet otetaan. Henkilökunta suojautuu tartunnalta kauttaaltaan.
Julkaistu 31.01.2020 10:38
Toimittajan kuva
Seppo Haaparanta

seppo.haaparanta@mtv.fi

Eilispäivän koronavirusepäily Finnairin lennolla Hongkongista Helsinkiin ei ole vahvistunut. MTV Uutiset kertoi eilen, että Finnairin lennolla AY102 Hongkongista Helsinkiin eristettiin eilen yksi matkustaja koronavirusepäilyn vuoksi.

Lennolla oli noussut epäily infektioviruksesta, ja yksi matkustaja eristettiin loppulennon ajaksi.

Terveysviranomaiset olivat vastassa lentoa iltapäivällä Helsinki-Vantaalla. Tilannearvion jälkeen viranomaiset totesivat, ettei aihetta erityistoimenpiteisiin ollut, ja muut matkustajat pääsivät pois koneesta.

Epäilyksen kohteena ollut matkustaja toimitettiin lääkärihoitoon. THL ei vahvistanut koronavirusta aiheettomaksi tai aiheelliseksi eilen illalla.

HUSin tiedotuksesta kerrotaan nyt MTV Uutisille, että Helsinki-Vantaan lentokentältä ei tuotu eilen sairaalaan potilasta, jolla epäiltäisiin koronavirustartuntaa.

HUSin mukaan testit taudin varalta kuitenkin aina tehdään, kun perusteita on.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Epidemiologinen yksikkö sijaitsee Meilahden tornisairaalassa. Yksikkö huolehtii muun muassa alueen tartuntatautien seurannasta ja torjunnasta.

MTV Uutiset kertoi eilen, kuinka sairaalassa on varauduttu koronavirusepäilyihin, ja millaisessa eristyshuoneessa näytteetkin otetaan.

– Se on tyypillinen sulkutilalla varustettu ja alipaineistettu huone, jossa on oma wc ja suihku, kertoi HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen.

Tartuntaa epäilevän soitettava heti

Hänen mukaansa on tärkeää, että koronavirustartuntaa itsellään epäilevä potilas on yhteydessä terveydenhuoltoon puhelimitse.

– Jos potilas soittaa perusterveydenhuoltoon tai yksityiselle sektorille ja epäilee, että hänellä voisi olla koronavirusinfektio, sen jälkeen sieltä soitetaan meille HUSiin infektiolääkärille tai infektiopäivystäjälle.

Terveyden ja Hyvinvoinnin laitoksen määrittämien kriteerien mukaan potilas ohjataan hoitoon, jos hänellä on yli 38 astetta kuumetta ja hän on 14 vuorokauden sisällä oleskellut Kiinassa epidemia-alueella tai ollut lähikontaktissa laboratoriovarmistetun koronavirustapauksen kanssa. 

Tuoreimmat aiheesta

Kotimaa