Florida hukkasi taas yhden ratkaisumahdollisuuden – Connor McDavid säkenöi Edmontonin sankarina

Connor McDavid pisti Niko Mikkolan komeasti vipuun – Corey Perry sai nautiskella upeasta esityöstä 1:04
Connor McDavid teki ilmiömäisen esityön Edmontonin 4–1-maaliin.

Edmonton Oilers löi Florida Panthersin 5–3 ja kavensi NHL:n finaalisarjan voitot 2–3:een.

Selkä seinää vasten finaalisarjassa pelaava Edmonton aloitti ottelun pirteästi. Connor Brown onnistui maalinteossa, kun hän karkasi alivoimalla yksin läpi.

Toisessa erässä Edmonton lisäsi kaasua. Zach Hyman ohjasi ensin Edmontonin kahden maalin karkumatkalle ja tovia myöhemmin Connor McDavid ujutti kiekon pienestä kulmasta sisään.

Matthew Tkachuk toi tarkalla laukauksellaan Floridan mukaan peliin, mutta Edmonton kuittasi maalin näyttävällä tavalla. McDavid purjehti ylivoimalla kentän läpi ja petasi kiekon Corey Perrylle, joka vei vierailijat 4–1-johtoon.

Evan Rodrigues toi kuitenkin Floridan kahden maalin päähän ennen toista erätaukoa.

Kolmannessa erässä Floridan kiri sai lisää pontta, kun Oliver Ekman-Larsson laukoi kiekon oikeaan yläkulmaan Tkachukin tarjoilusta.

2+2-tehot iskenyt McDavid löi viimeisen naulan tyhjiin ottelun päätösminuuteilla, joten Edmonton kavensi finaalisarjan voitot 2–3-een. Kuudes finaalipeli pelataan lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa Edmontonissa.