NHL:n suomalaishyökkääjä joutui ruman taklauksen kohteeksi – sinivalkoinen duo käynnisti Floridan koneet komeasti

Niko Mikkola ja Anton Lundell juonivat hienon maalin – suomalaispuolustaja tälläsi Floridan tasoihin 0:44
Niko Mikkola tälläsi Anton Lundellin esityöstä Floridan 1–1-tasoitusmaalin. (Video: NHL.com)

Florida Panthers otti toisen voiton NHL:n finaalisarjassa, kun se kaatoi Edmonton Oilersin maalein 4–1 ja siirtyi otteluvoitoissa 2–0-johtoon.

Ottelun avauserässä nähtiin heti suomalaisittain todella ikävä tilanne, kun Edmontonin Warren Foegele taklasi Eetu Luostarista suoraan polveen. Woegelen ottelu päättyi suihkukomennukseen, mutta myös ikävän tällin saanut Luostarinen poistui kaukalosta.

Luostarinen pystyi kuitenkin palaamaan myöhemmin takaisin jäälle.

Jäähystä huolimatta Edmonton iski ensin. Neljällä neljää vastaan pelatessa ruotsalaispuolustaja Mattias Ekholm vei Edmontonin avauserässä johtoon.

Toisessa erässä Florida tuli rinnalle. Anton Lundell jätti kiekon tyylikkäästi Niko Mikkolalle, joka laukoi kiekon tarkasti verkkoon.

Isännät jatkoivat vahvaa rynnistystään päätöserässä ja Evan Rodrigues vei kahdella maalillaan Floridan jo kahden maalin karkumatkalle. Lundell saalisti syöttöpisteen 3–1-osumaan.

Aaron Ekblad naulasi 4–1-päätöslukemat tyhjiin noin kaksi ja puoli minuuttia ennen päätössummeria.

Myös Floridan Aleksander Barkov koki ottelussa kovia, kun Edmontonin supertähti Leon Draisaitl taklasi suomalaista kasvoihin päätöserässä. Barkov joutui jättämään ottelun kesken.

Florida johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 2–0. Seuraavat kaksi ottelua pelataan Edmontonissa.

Aleksander Barkov loukkaantui NHL-finaalissa – Florida nappasi toisen voiton 3:59
Aleksander Barkov loukkaantui NHL-finaalissa – Florida nappasi toisen voiton.