Internetistä tulee niin kaiken kattava osa elämäämme, että se "katoaa" taustalle eikä siitä enää puhuta sanan nykyisessä merkityksessä, sanoo Googlen johtaja Eric Schmidt.
Maailman talousfoorumissa Davosissa esiintynyt Schmidt sanoo, että tulevaisuudessa tietoverkot ja niihin kytketyt sensorit ympäröivät ihmisiä ja heidän päätelaitteitaan kaikkialla.
– Se tulee olemaan osa olemassaoloasi koko ajan. Kuvittele, että astut huoneeseen ja olet saman tien yhteydessä kaikkeen, mitä huoneessa tapahtuu, Schmidt maalaili Sveitsissä.
– Syntyy erittäin personoitu, erittäin interaktiivinen ja erittäin mielenkiintoinen maailma.
Schmidtin mukaan informaatioteknologia ruokkii merkittävästi muiden alojen työllisyyttä, sillä yhden it-alan työpaikan on laskettu luovan 5–7 työpaikkaa muualle talouteen.
Korkeasta työttömyydestä kärsivään Eurooppaan voisi Schmidtin mukaan syntyä jopa 400 miljoonaa uutta työpaikkaa, jos maanosaan saataisiin luotua yhtenäiset digitaaliset markkinat.
Sulkeutuneessa Pohjois-Koreassa äskettäin vieraillut Schmidt uskoo, että moderni viestintäteknologia pakottaa itseensä käpertyneet maat avautumaan muulle maailmalle, kun kansalaiset haluavat saada lisää tietoa ympäröivästä maailmasta.
Myös muun muassa kansainvälinen pankkitoiminta pakottaa maat pysymään osana maailmanlaajuista tietoverkostoa, Schmidt sanoo.
– Kukaan ei voi enää eristäytyä. Se ei yksinkertaisesti enää onnistu.