Haavisto MTV:lle: On riski, että Venäjä voi kohdistaa sotilaallisia toimia jopa Pohjolaan

Sodan laajentumisen suhteen on oltava varuillaan, sanoo presidenttiehdokas Pekka Haavisto.

Ukrainan sota voi laajentua, ja Venäjä voi kohdistaa sotilaallisia toimia jopa Pohjolaan, sanoo valitsijayhdistyksen presidenttiehdokas, vihreiden tukema Pekka Haavisto. 

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi viime yönä julkaistussa yhdysvaltalaistoimittaja Tucker Carlsonin haastattelussa, ettei Venäjällä ei ole aikeita tai kiinnostusta hyökätä esimerkiksi Puolaan tai Latviaan. 

– On olemassa riski siihen, että Venäjä voisi kohdistaa sotilaallisia toimia Suwalkin käytävään, Baltian maihin tai jopa Pohjolaan. Sota voi aina laajentua yllättävistä asioista käsin, ja sen vuoksi kaikkien on kyllä oltava varuillaan, Haavisto kommentoi asiaa kampanjatilaisuudessaan Vantaalla.

Uskoo Venäjän olevan lyötävissä

Putin sanoi haastattelussa myös, että Venäjää on mahdotonta voittaa Ukrainassa. Haavisto ei pidä Putinin puheita uskottavina.

– Ajattelen, että tämä on Putinin omaa propagandaa kansalaistensa vahvistamiseksi ja sen uskottelemiseksi, että sota voi päättyä heidän kannaltaan hyvin. Itse en tähän usko. Ukraina on vahva sen vuoksi, että sillä on paljon tukijoita ja oikeudenmukaisen rauhan tavoite, jota pitää tukea.

Haaviston mainitsema Suwalkin käytävä on alle sadan kilometrin pituinen maakaistale Puolan ja Liettuan rajalla. Suwalkin käytävää pidetään Nato-Euroopan heikkona kohtana, sillä jos Venäjä onnistuisi työntämään joukkonsa sen läpi, katkeaisi Viron, Latvian ja Liettuan maayhteys muuhun Nato-Eurooppaan.

Lue myös:

    Uusimmat