Orpo hallituksen budjettiriihestä: "Luvassa historian kaikkein eniten sopeuttava riihi"

Pääministeri Petteri Orpon (kok.) mukaan budjettiriihen valmistelussa ollaan tässä vaiheessa jo pitkällä. 

– Lukemattomat riihet istuneena viimeisissä asioissa voi mennä aikaa, se ottaa sen ajan minkä ottaa, mutta kahteen päivään ollaan varauduttu, Orpo sanoo. 

Keskeinen asia Orpon mukaan on, että riihessä pannaan toimeen päätökset, jotka on sovittu hallitusohjelmassa ja viime kevään kehysriihessä. 

– Korjataan julkisen talouden kroonista alijäämää ja tehdään kasvutoimia, ja näillä pyritään hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseen ei mihinkään muuhun.

– Tämä on siinä mielessä kova riihi, historian kaikkein eniten sopeuttava riihi, emme ole jakamassa rahaa vaan sopeuttamassa julkista taloutta.

Orpo painottaa, että asioita on viety eteenpäin hyvässä hengessä.  

Hallituspuolueet kokoontuivat sopimaan budjetista – katso tiedotustilaisuus 21:32
Katso koko budjettiriihen info.

"Emme neuvottele uusista päätöksistä"

Valtiovarainministeri Riikka Purra (ps.) täydentää, että budjettiriihessä kaikkein tärkeintä panna täytäntöön päätöksiä, joita on jo tehty.

– Emme neuvottele uusista päätöksistä tai uusista kokonaisuuksista, vaan tärkeintä on viedä eteenpäin päätökset, joita on tehty. Hallituksen linja, jota on tarkistettu kehysriihessä, on johdonmukainen ja siinä me pysymme.

On selvää, että vain hallituksen päätöksin tätä kokonaisuutta ei korjata, Purra jatkaa. Tarvitsemme sitä, että kansainvälinen tilanne talouden osalta muuttuu positiivisempaan suuntaan, hän sanoo.

– Teemme kasvutoimia. Uudistukset ja reformit tähtäävät siihen, että täällä olisi hyvä tehdä työtä ja yrittää. Neuvottelut tähän asti ovat menneet hyvässä hengessä.

– Tämän päivän jälkeen emme ole riidoissa, vaan ehkä jopa jo maalissa, Purra päättää.

Kaksipäiväisessä budjettiriihessä pääministeri Petteri Orpon (kok.) hallitus kokoontuu päättämään valtion ensi vuoden rahankäytöstä.

Lue myös:

    Uusimmat