Harris esitteli talouslinjansa – houkuttelee äänestäjiä hintojen alentamisella

Demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris esitti kampanjatilaisuudessa ensimmäistä kertaa visionsa inflaation torjumiseksi.

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Kamala Harris painotti perjantaina paikallista aikaa esittelemässään talouslinjassaan amerikkalaisten kustannusten alentamista ja kritisoi yrityksiä ylihinnoittelusta.

Harris esitteli talouslinjansa Pohjois-Carolinassa pitämässään kampanjatilaisuudessa. 

Puheessaan Harris muun muassa esitti verohelpotuksia lapsiperheille, apua valtion tukeman terveydenhuollon saamiseen ja tukea ensiasunnon ostajille.

– Kaikilla mittareilla mitattuna taloutemme on maailman vahvin. Mutta monet amerikkalaiset eivät vielä tunne tätä edistystä jokapäiväisessä elämässään, Harris sanoi.

Harris esitti puheessaan ensimmäistä kertaa visionsa inflaation torjumiseksi, minkä on kritisoitu nousseen ongelmaksi nykyisen presidentin Joe Bidenin kaudella.

Suuri osa Bidenin talouslinjasta on siirtynyt suoraan tämän varapresidenttinä toimivan Harrisin kampanjaan. Republikaanien presidenttiehdokkaan Donald Trumpin kampanjatiimissä Harrisia pyritäänkin sitomaan Bideniin.

– Kamala Harris on ollut virassa kolme ja puoli vuotta, ja kaikki mitä hän on tehnyt, on rikkonut talouden. Kamala ei pääse eroon bidenomicsin hajusta, Trumpin kampanja kommentoi nykyhallinnon talouspolitiikkaan viittaavaa termiä käyttäen.

Trumpin kampanjatiimistä myös muun muassa väitettiin, että Harrisin visiona olisi neuvostotyylinen kommunismi.

"Trump taistelee miljardöörien puolesta"

Talouslinjassaan Harris hakee vastakkainasettelua Trumpin kampanjalle.

– Donald Trump taistelee miljardöörien ja suuryritysten puolesta. Minä taistelen sen puolesta, että rahaa saataisiin takaisin työväenluokalle ja keskiluokalle, Harris sanoi.

Puheessaan Harris muun muassa muistutti äänestäjiä vaatimattomasta taustastaan ja kertoi esimerkiksi työskennelleensä pikaruokaravintola McDonald'sissa yliopisto-opintojensa aikana.

Demokraattien presidenttiehdokkaaksi noussut Harris on menestynyt gallupeissa hyvin Trumpia vastaan. 

Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään marraskuussa.

Lue myös:

    Uusimmat