Harvinainen tulitornado riehui Kaliforniassa

Yhdysvaltojen Kaliforniassa raivokkaasti etenevä maastopalo on synnyttänyt harvinaisen ja vaarallisen ilmiön: tulitornadon.

Keskiviikkona alkanut palo on jo niellyt yli 120 000 hehtaaria metsää, kertovat Kalifornian pelastusviranomaiset. Paloalueesta vain murto-osa on hallinnassa. Palo riehuu jonkin matkan päässä Chicon kaupungista koilliseen.

Timelapse-videolle tallentui dramaattinen hetki torstaina, kun tuli ja tuhka muodostivat niin kutsutun tulitornadon, jota kuumuus ja kovat tuulet ruokkivat.

Harvinainen ilmiö syntyy, kun epävakaat tuulet yhdistyvät tulen kuumuuteen, luoden pyörivän tulipylvään. Lienee sanomattakin selvää, että tulitornado voi aiheuttaa vakavaa vahinkoa.

Uutistoimisto Reuters on vahvistanut tornadon sijainnin ja kuvaushetken alkuperäisen videotiedoston aikaleiman ja koordinaattien perusteella.

Butten piirikunnan sheriffintoimisto määräsi kaikki lähellä olevat syrjäiset asutuskeskukset evakuoitavaksi, mukaan lukien lähes koko Cohassetin kaupungin, jossa asuu noin 400 asukasta.

Palon sytyttäjäksi epäillään 42-vuotiasta miestä, joka nähtiin työntämässä palavaa autoa rotkoon keskiviikkona. Mies on tunnistettu ja pidätetty.

Lue myös:

    Uusimmat