Hehkutti Jesse Puljujärveä – valmentajalta paljastus suomalaishyökkääjästä NHL-kauden alla

Jesse Puljujärvi on pelannut vahvat NHL-harjoitusottelut. Hän tavoittelee paikkaa Pittsburghin NHL-kokoonpanossa ja valmentajan tuoreet lausunnot lupaavat sitä ajatellen erittäin hyvää.

Puljujärvi saalisti syöttöpisteen Pittsburgh Penguinsin viimeisessä NHL-kauteen valmistavassa harjoitusottelussa. Harjoitusottelut sujuivat suomalaiselta erinomaisesti. Hän nakutti kolmessa pelaamassa ottelussa tehot 3+2. 

Valmentaja Mike Sullivan ylisti suomalaista yön Carolina-ottelun jälkeen, kun häneltä kysyttiin Puljujärven luistelun kehityksestä lonkaleikkauksen jälkeen.

– Ero on kuin yöllä ja päivällä. Hän on todella paljon vahvempi ja hänen luistelunsa on paljon parempaa, Sullivan kehuu NHL:n verkkosivusivujen mukaan.

Puljujärven lonkat leikattiin vuosi sitten kesällä, minkä jälkeen hän on joutunut taistelemaan tietään kohti huippua.

– Kuntoutusprosessi oli todella vaikea, ja se (kuntoutuminen) ottaa aikansa. Hän teki erittäin kovasti töitä, että pääsi ylipäänsä pelaamaan viime vuonna, Sullivan taustoitti Puljujärven tekemisiä.

– Jos pitää valita joitain pelaajia, hänellä on erinomainen harjoituskausi. Hän on ehdottomasti nostanut itsensä mukaan, kun puhutaan Pittsburgh Penguinsin NHL-kokoonpanosta, Sullivan sanoi suoraan.

Puljujärvi teki heti ensimmäisessä harjoitusottelussaan hattutempun. Kahdessa jälkimmäisessä otteluissa syntyi molemmissa yksi syöttöpiste. Viime yönä Carolinaa vastaan Pittsburgh pelasi niin sanotulla kakkosmiehistöllä, ja Puljujärvi viiletti joukkueen ykköskentässä Kevin Hayesin ja Rutger McGroartyn kanssa, kun joukkueen tähtipelaajat olivat sivussa. Penguins voitti ottelun lukemin 3–1.

Suomalaisista Puljujärven lisäksi Carolinaa vastaan Valtteri Puustinen ja Ville Koivunen pääsivät tehopisteille. Koivunen sai syöttöpisteen Puustisen tekemään joukkueen avausmaaliin. Myös Pittsburgh-hyökkääjä Joona Koppaselle merkittiin ottelussa syöttöpiste.

Lue myös:

    Uusimmat