Heili Sirviö ylsi upeaan sijoitukseen X Gamesissa

Pariisin olympialaisten rullalautailussa viidenneksi yltänyt 13-vuotias Heili Sirviö jatkoi säväytyksiään ja ylsi peräti kolmanneksi Japanin Chibassa järjestetyssä extreme-urheilun maineikkaassa X Games -kutsukilpailussa.

Suomalainen sijoittui neljänneksi perjantaina järjestetyssä karsinnassa ja paransi sijan kahdeksan kilpailijan finaalissa sunnuntaina.

Tasaista työtä tehnyt Sirviö keräsi parhaalla suorituksellaan 80 pistettä ja kahdella muulla 73,33 ja 74,33 pistettä. Australialaisvoittaja Arisa Trew epäonnistui ensimmäisessä suorituksessaan, mutta keräsi kolmannellaan voittopisteet 91,66. Brittiläis-japanilainen Sky Brown oli toinen 86,66 pisteellä, jotka hän kirjautti toisella suorituksellaan.

Trew voitti Pariisissa olympiakultaa, ja Brown saavutti pronssia. Pariisin hopeamitalisti Japanin Cocona Hiraki ei ollut mukana X Gamesissa.

Sirviöstä tuli Pariisissa kaikkien aikojen nuorin suomalainen olympiaurheilija. Hän oli nuorin osallistuja myös X Games -debyyttikilpailussaan ja jätti taakseen Tokion olympialaisten kolmen vuoden takaisen kultamitalistin Japanin Sakura Yosozumin, joka keräsi parhaalla suorituksellaan 76 pistettä.

Lue myös:

    Uusimmat