Helikopteri ennennäkemättömästi ilmaan? Jopa Hornet-hävittäjillä spekuloidaan Veikkausliigassa

Jalkapallon Veikkausliiga on varautumassa koviin toimenpiteisiin, jos Suomen mestaruus ratkeaa vasta kauden viimeisellä kierroksella. Kolmen mestarikandidaatin himoitsema pokaali voidaan joutua kuljettamaan oikeaan osoitteeseen pikavauhtia ilmateitä pitkin.

KuPS on tällä hetkellä suosikki Veikkausliigan voittajaksi, kun se johtaa sarjaa kolmen pisteen turvin. Toisena olevalla HJK:lla ja kolmantena majailevalla Ilveksellä on kuitenkin saumansa nousta ykkössijalle, kun kautta on jäljellä neljän ottelukierroksen verran.

KuPS voi varmistaa mestaruutensa jo syyskuussa, jos HJK pudottaa tarvittavan määrän pisteitä. Tilanne voi kuitenkin olla 19. lokakuuta pelattavan päätöskierroksen alla myös se, että kaikki kolme joukkuetta ovat vielä kiinni voitossa.

KuPS isännöi viimeisessä pelissään HJK:ta, kun Ilves pelaa viimeisen ottelunsa Tammelassa SJK:ta vastaan.

Mitä siis tehdään, jos patsas on esimerkiksi Kuopiossa, mutta joudutaankin viemään pikavauhtia Tampereelle?

– Varma ratkaisu on mestaruuspatsaan pikakyyditys Tammelaan autolla, mutta kenties katsastamme helikopterimahdollisuudet, jolloin juhlien alkamisen ei tarvitsi venyä, kertoo Veikkausliigan toimitusjohtajan Timo Marjamaasarjan sivuilla.

Myös räväkämpää, vaikkakin epätodennäköistä vaihtoehtoa on väläytelty.

– Hornet-hävittäjien kenttiä taitaa olla mm. Siilinjärvellä ja Pirkkalassa, mutta en usko armeijan alkavan salamakyyditsemään mestaripatsasta, vaikka upeasta hetkestä onkin kyse.

Kultaisten, hopeisten ja pronssisten mitalien kanssa voidaan myös joutua vielä säätämään.

– Mitaleita on tuplamäärät, mutta jos tämä menee oikein syheröiseksi, niin voi olla että jotain mitalisarjaa pitää vielä hankkia lisää, Marjamaa arvioi.

Veikkausliigan mestaruustaiston venyminen viimeiselle kierrokselle on tuottanut jännittäviä tilanteita aiemminkin.

Vuonna 2001 Tampere United voitti Suomen mestaruuden, jolloin Helsingissä ollut mestaruuspatsas saatiin kuitenkin kyyditettyä henkilöautolla Tampereelle.

Vuonna 2016 oli selvitettävä myös helikopterikyytiä, kun patsas sijaitsi Maarianhaminassa ja Helsingissä pelattiin vielä mestaruudesta. IFK Mariehamn voitti kuitenkin Ilveksen 2–1 ja piti pokaalin historiallisesti itsellään, kun HJK jäi 0–0-tasapeliin SJK:n isäntänä.

– Ongelmaksi muodostui, että kalliista hinnasta huolimatta ei syysaikaan ollut takuita, että kopteri varmasti lentää, koska sääolosuhteet voivat peruuttaa lennot meren yli lentäessä, Marjamaa muistelee vuoden 2016 tilannetta.

Lue myös:

    Uusimmat